Niemand heeft nog maximum in Dresden

Dresden logoEen hele pak remises op de topborden met een hergroepering als gevolg. Dat is de balans na de vierde ronde van het Europese kampioenschap in Dresden. De Belgen hebben een zwaar tornooi en dat zal waarschijnlijk niet veranderen. Tanguy Ringoir haalde wel een half puntje tegen IM Donchenko (2374). Er wordt ook in Spanje op hoog niveau geschaakt…

Ringoir moest daar zelfs vrij weinig moeite voor doen, want na een comfortabele opening werd al na 20 zetjes remise overeen gekomen. Toch sowieso een goed resultaat.

De andere eer van de Belgen werd gered door Dgebuadze, die vlotjes won van FM Vaznonis (2282). De andere Belgen verloren allemaal, maar we hebben er vertrouwen in dat we een dezer dagen ook eens aandacht aan hen kunnen besteden. Miroshnichenko kwam trouwens weer niet verder dan remise. Hij is een van de slechte starters in Dresden, samen met onder andere favoriet Sargissian (die 4 remises speelde totnogtoe, een zwaar contrast met zijn slachtpartij in het Ruy Lopeztornooi). Zij hebben allebei 2/4. De resultaten van de Belgen kan je hier bekijken.

Het hoofdtornooi is nog altijd één onoverzichtelijke boel waar een pak grootmeesters samentroepen. Ze zijn nu met 12 leiders met 3.5/4 en we doen zelfs niet de moeite om alle 3/4-spelers te tellen. De uitslagen en de stand vind je hier.

Karpov doet ook meeOja, ook nog even vermelden dat er in Spanje ook geschaakt wordt. Daar zijn een hoop wereldtoppers (Anand, Ivanchuk, Mamedyarov, Grischuk, Polgar, …) samengekomen om een groot rapidtornooi te spelen met een eerste prijs van maar liefst 22000 euro (voor 3 dagen schaken). De partijen worden ook live uitgezonden op hun site.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.