“Zet kansarmoede schaakmat” levert meer dan 6000 euro op

ClaesenHet evenement draaide vooral rond de blindsimultaan die Jeroen Claesen gaf. Ietwat verrassend verloor Jeroen die simultaan met 2-1, maar dat liet hij niet aan zijn hart komen want de opbrengst compenseerde zijn nederlaag helemaal. Er was ook een reis naar Barcelona te winnen en die had een wel erg toevallige winnaar. In Armeni├ź blijft Vandenbussche het uitstekend doen, terwijl Van Hoecke in ronde 9 iets te aanvallend speelde…

Tussen de 6000 en 8000 euro voor Vietnamees project

Even werd gevreesd voor de blindsimultaan, omdat Jeroen Claesen last had van een vervelende verkoudheid. Uiteindelijk viel het allemaal goed mee en de match kon doorgaan.

ClaesenDe tegenstand bleek echter sterker dan verwacht. Claesen had alle moeite om 2 van de 3 tegenstanders (collega’s of mensen verbonden met het bedrijf SD Worx) onder controle te houden. In de derde partij leek hij wel prima te staan.

Zijn tegenstanders deden echter wat nodig is: het lang rekken, wat het over 3 borden enkel moeilijker maakt voor de blindspeler. Dat bleek ook in praktijk: De twee moeilijke stellingen werden nog remise gehouden, maar de prima stelling omvatte helaas een blunder. Voor het eerst wint Claesen dus geen enkele blindpartij en eindigt de simultaan met 1/3.

Erg is dat gelukkig totaal niet, want er vielen 2 mooie konijnen uit de hoed. De opbrengst van het evenement bedroeg tussen 3000 en 4000 euro en dat bedrag wordt verdubbeld door het organiserende bedrijf. Het tweede konijn was de hoofdprijs, met name een reis naar Barcelona. Die reis werd gewonnen door… Jeroen Claesen, die ons verzekerde eerlijk geluk te hebben gehad.

Vandenbussche speelt prima met tpr van 2383

Op het WK Junioren blijft Thibaut Vandenbussche het uitstekend doen. Uiteraard kan hij (nog) niet mee met de top van het tornooi, maar zijn prestatie is toch prima. 4/9 is op zich niet geniaal, maar als je de tegenstand van Vdb bekijkt een uitstekend resultaat. Zo kreeg hij nog geen enkele tegenstander met minder dan 2325. Niet evident dus.

zaalElena Van Hoecke herstelt van een vervelende ziekte, maar kon ronde 9 helaas niet winnend afsluiten. Ze begon vrij degelijk en had misschien wel kansjes toen haar tegenstander (opnieuw een Armeense, al haar 4de dit tornooi) een geïsoleerde dubbelpion kreeg. De aanval die daarop werd ingezet bleek echter wat overmoedig, waardoor Van Hoecke toch nog verloor. 3/9 en een tpr van 1913 is al bij al logisch.

De leiding in het WK is intussen overgenomen door topfavoriet Wang Hao. Hij won van leider Adly en nu staan ze met 2 aan kop met 7/9.

Meer info op dit overzicht (dank aan een lezer voor de tip) en op de Armeense versie van Schaakfabriek.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.