Favorieten vechten het morgen onder elkaar uit

Sander Larsen met mutsOok in de vierde ronde van de Brugse Meesters deden de favorieten meer dan hun werk. Zowel Gurevich, Miro, Hovhanisian als Leenhouts wonnen en zijn met 4/4 de enige koplopers. Morgen begint het “echte werk”.

In de winterse koude is ook het jeugdtoernooi van start gegaan en er was één wel erg opvallende deelnemer, die het presteerde om tegelijkertijd in twee toernooien mee te doen…

Miro maakt meeste indruk totnogtoe

Rozentalis viel in ronde 2 al af, Perez in ronde 3. De andere elofavorieten zaten nog steeds mooi op koers en dat bleef ook zo. Mikhail Gurevich domineerde over Jan Van Mechelen en won in een typische wurgpartij, maar het is Miro die het meeste indruk maakt. De Oekraïnse kampioen verloor immers nog niets in Brugge (de vorige editie won hij met 9/9) en gaat voorlopig op dat elan voort.

Vandaag rekende Miro eerst zonder veel moeite met Sebastiaan Smits af en daarna met Patrick van Hoolandt. Vooral de manier waarop is indrukwekkend: Miro verbruikt nauwelijks tijd en heeft toch geen probleem met de stelling. Zowel in de derde als in de vierde ronde eindigde Miro de partij met nog 1u25 op zijn klok. Straf, zeker als je weet dat ze starten met 1u30 (een halve minuut erbij per zet). 4/4 voor Miro.

Koen LeenhoutsOok Hovhanisian en Leenhouts doen het erg behoorlijk. De Armeen heeft enkel in de eerste ronde al echt zijn tegenstander overspeeld, maar had meer moeite in de daaropvolgende rondes. Geen probleem echter, want uiteindelijk wist hij telkens toch het punt naar zich toe te trekken. Bij Leenhouts gaat het opvallend vlot momenteel. Zijn duel tegen Miro morgen belooft zeker de moeite te worden.

Van ronde 3 zijn al enkele partijen online gezet. Van ronde 4 volgen ze normaal gezien morgenvroeg pas. Onze excuses daarvoor.

Maarten De Vleesschauwer speelt simultaan

Vandaag is in Brugge ook het jeugdtoernooi begonnen en dat leverde meteen een heel mooi tafereel op. De kleine Maarten De Vleesschauwer had zich per ongeluk voor beide toernooien ingeschreven, zowel de Brugse Meesters als het jeugdtoernooi. Een vergissing, zou je denken, maar De Vleesschauwer presteerde het om daadwerkelijk in beide toernooien te spelen. Hij ging op en neer van de ene speelzaal naar de andere en werkte beide partijen tegelijk af. Dit heel mooie liedje duurde helaas niet zolang, want de scheidsrechter had het vrij snel gezien en de jongeling moest kiezen. Met tegenzin besloot hij zich dan maar terug te trekken uit het jeugdtoernooi.

In dat jeugdtoernooi wordt de open reeks momenteel geleid door Arno Bomans en Philip Cornelissen. Beiden hebben 3/3 op zak. Elofavoriet Roel Hamblok stond een halfje af aan Jonas Van Cappellen. De tweede dag zal, zoals te verwachten was, de uiteindelijke beslissing brengen.

  1. p
    p28-12-2008

    waarom moest maarten eigenlijk kiezen? Denk toch niet dat hij enig voordeel kan halen uit het spelen van 2 partijen tegelijk, dus waarom hem niet gewoon met dit nadeel laten doorspelen ipv hem te dwingen 1 tornooi forait te geven ? regels ofzo…? 🙂

  2. Alex
    Alex28-12-2008

    @ P: Het lijkt me gewoon niet fair ten op zichtte van de andere spelers.

    Vrijdag, maandag en dinsdag speelt hij op zijn sterkst, en zaterdag en zondag speel je maar tegen een halve Maarten, welke dag zou jij tegen hem willen spelen?

  3. Goendi
    Goendi28-12-2008

    Is dit dus niet net in zijn nadeel? 🙂 Ik denk niet dat dit tegen de reglementen is.

  4. Alex
    Alex28-12-2008

    @ Goendi geen idee eigenlijk maar in principe als je wit op eerste bord hebt en op tweede bord zwart dan kan je jouw tegenstanders wel tegen elkaar laten spelen, lijkt me ook wel niet echt al te koser, …

  5. himpe rudy
    himpe rudy29-12-2008

    in overleg met de organisatie zou Maarten afwezig gezet worden zaterdag en zondag en kon hij deelnemen bij de jeugd, maandag kon hij dan opnieuw partijen spelen in het open toernooi, niemand zou er last van hebben gehad,spijtig dat hij om 12h30 nog enkele zetten moest doen van de derde ronde zaterdagmorgen,wie er wel gelukkig mee waren met de uitsluiting waren de koplopers van het criterium in de reeks van -12

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.