Gashimov en Milov leiden in Gibraltar

GashimovToen zich in Wijk Aan Zee de volle finale ontspon, startten enkele andere toppers in het prachtige Gibraltar aan een van de sterkste en grootste open toernooien ter wereld. Na acht speeldagen zijn er twee leiders: Vugar Gashimov en Vadim Milov. Zij hebben 6.5/8.

Svidler, Nakamura, Harikrishna en enkele anderen zetten de achtervolging in. Zij staan een half punt achter de leiders…

Gashimov ontsnapt en stoomt door

Gibraltar staat vooral bekend om zijn aapjes, die jaarlijks voor heel wat animo en mooie kiekjes zorgen. De aapjes is ook terug te vinden in het logo van het schaaktoernooi van Gibraltar, dat voor schakers een heiligdom kan zijn in deze periode van het jaar: mooi weer, prachtige natuur, een heus viersterrenhotel (foto) én een toptoernooi.

HotelDit jaar lokte de organisatie kleppers als Svidler, Gashimov, Vachier-Lagrave en titelverdediger Nakamura. Samen met een hele resum 2600+’ers vormen zij het leeuwendeel van de favorieten.

Een van die favorieten, Vugar Gashimov, stond al in de eerste ronde voor aap. Tegen de nobele onbekende Gary Quillian (2356) kwam de Azeri serieus in de problemen en hij kon maar net de nederlaag afwenden. Gashimov liet het niet aan zijn hart komen, maar wakker was hij wel: hij knalde een 5.5/6 op de tabellen en stond na zeven rondes zelfs alleen aan kop.

In de achtste ronde, die vandaag gespeeld werd, hielden Svidler en Gashimov elkaar in evenwicht en was enkel Vadim Milov (2669) in staat om de leider te vervoegen. Hij won na een knappe partij van Vasilios Kotronias.

De stand na 8 rondes:
1. Gashimov, Milov 6.5
2. Svidler, Nakamura, Harikrishna, Beliavksy, Ganguly, Lopez Martinez 6
3. Vachier-Lagrave, Roiz, Avrukh, Gurevich, … 5

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.