Gespot: Belgisch en opvallend in Wijk Aan Zee

IvanchukVanaf vandaag begint Schaakfabriek met een nieuwe rubriek: Gespot. De rubriek verschijnt op de 15de van iedere maand en bundelt 10 foto´s van de afgelopen maand. Het onderwerp: de schaakactualiteit vanuit een andere hoek bekeken.

Het toernooi in Wijk Aan Zee levert enkele prachtige momenten op met menig topspeler. Maar wat velen niet weten is dat dit toernooi voor iedereen iets biedt. Zo speelden er tal van Belgen mee in de weekendtoernooitjes, maar ook in de tienkampen waren er enkele Belgen aan de slag. Vijf Belgen en vijf opvallende figuren …

De Belgen

Voor we de foto´s van onze landgenoten meegeven, bieden we even onze excuses aan aan de grote Belgische delegatie van Hugo Van Steenwinckel. Het was onze intentie hen uitvoerig in beeld te brengen in deze rubriek, maar op de geplande tweede dag hebben we hen gemist door een hectisch begin van de ronde (hectisch achter de schermen uiteraard). Een vermelding voor hen is dus het minste wat we nu nog kunnen doen. Ter compensatie geven we nog vijf opvallende figuren mee als extraatje.

Sylvin De Vet

Eva Baekelant

Luc Henris

Frederic Decoster

Linton Donovan

Nigel Short en Anish Giri lachen met de zege van Giri

Varuzhan Akobian viel helaas in negatieve zin op: hij speelde een erg slecht B-toernooi

De tijd van Alexander Grischuk is terug: de dreadlocks van Nils Grandelius

Vassily Ivanchuk

Vroeger viel hij op door zijn trainingsvest van Real Madrid, nu kiest Ivanchuk voor een erg kleurrijke das

  1. Tony
    Tony15-02-2010

    Voor de geinteresseerden: het verslag van Hugo’s ‘delegatie’ vindt je hier

  2. David Roos
    David Roos15-02-2010

    De meest geslaagde foto is toch wel die van Sylvin! 😀

Geef een reactie