Rapidfestival Wirtzfeld opent het zomerseizoen

WinantsVolgend weekend wordt door een van de sterkste clubs van het land, Wirtzfeld, het zomerseizoen geopend. Iedere schaker kan er dan terecht voor een ploegentoernooi op zaterdag en een rapidtoernooi op zondag.

Het gaat om een van de sterkste rapidtoernooien in ons land, voorzien van een knappe prijzenpot en een subliem deelnemersveld (vorig jaar nog met de sterke GM Eduard Romain als top seed). Schrijf je nu hier al in en kom alles te weten over het ijzersterke deelnemersveld …

Het zomerseizoen zit al jaren bomvol en staat garant voor uren schaakplezier. Er is geen betere plaats om die zomer te starten dan in Wirtzfeld. Het opzet is eenvoudig, maar doeltreffend: zaterdag is er een ploegentoernooi (een A en een B-reeks, vier spelers per ploeg, rapid) en zondag een individueel rapidtoernooi.

De gezelligheid van dit toernooi is intussen in de hele schaakwereld bekend, maar behalve amusement kan je in Wirtzfeld ook gewoon op een heel hoog niveau schaken. De vorige jaren werd het toernooi bezocht door onder andere Fridman, Romain en tal van andere GM’s.

Tanguy Ringoir test in Wirtzfeld "de benen" voor het BK in Westerlo

Het hele deelnemersveld voor dit jaar is eveneens de moeite waard. Top seed is voorlopig GM Luc Winants. Winants is al jaren een bekende naam in het Belgische schaken en is momenteel de enige GM die effectief in ons land geboren en opgegroeid is. Hij zal concurrentie krijgen van enkele jonge IM’s. Tanguy Ringoir wordt door velen als de opvolger van Winants gezien. Zijn schaakloopbaan gaat in stijgende lijn en in Wirtzfeld test hij zijn vorm voor het Belgisch elitekampioenschap, dat een week later van start gaat in Westerlo. Bart Michiels is de andere Belgische jeugdtopper die zal meedingen naar de eerste prijs. Hij is een echte rapidspecialist en zal gebrand zijn op een goede prestatie.

Maar Winants krijgt niet alleen af te rekenen met aanstormend jeugdtalent, maar ook met de ervaren Belgische top. Mannen als Stéphane Hautot, Cemil Gulbas, Richard Polaczek en Tom Piceu spelen al jaren mee in de hoogste regionen in ons land en zijn maar enkele van de titelkandidaten. Vooral snelheidsduivel Gulbas is in het oog te houden in een rapidtoernooi. En alsof dat nog niet genoeg is, zakt er ook een Duitse meesterdelegatie naar Wirtzfeld af. Thorsten Haub en Yuri Boidman zijn de bekendste namen en krijgen zelfs gezelschap van een Nederlander, Mark Erwich. de volledige deelnemerslijst kan je hier bekijken.

U ziet, redenen genoeg om onderstaande info even te bekijken, maar vooral om meteen door te klikken en je in te schrijven voor dit unieke rapidfestival.

Alle informatie vind je hier (en de flyers staan onderaan):

Data: Za, 26/06/2010 – 12:00
Locatie: HOTEL DROSSON — KIRCHENSEITE, 8 B-4760 BÜLLINGEN – Start om 13u00 Route: Op de E42 neem uitrit Malmédy. Ga door in richting Bütgenbach. Verlaat Bütgenbach in richting Büllingen en vervolg uw weg op de N362. U komt in Büllingen aan, vervolg verder de N362. Neem N658/Bahnhof-Straβe in richting Wirtzfeld. Na ongeveer 1,5 km sla linksaf.
Website: http://www.sfw-einschreibungen.be

Meer informatie: info@schach.be of 0032 496 16 61 60

Klik op de affiche voor de vergrote versie

Klik op de affiche voor de vergrote versie

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.