TanguyenStefan

“Wilde meer onderlinge confrontaties”

In de open reeks won Stefan Beukema na een zoutloze remise tegen Ruben Akhayan, die de strijd voor de eerste plaats links liet liggen…

“Jammer dat er zo weinig onderlinge confrontaties waren”

De eerste kampioen van de dag was onverwacht snel bekend: Stefan Beukema kreeg binnen het uur een remiseaanbod en moest vandaag niet knokken om zijn voorsprong vast te houden. Blijkbaar was Ruben Akhayan, die Beukema nog kon inhalen als hij de partij won, niet tevreden over zijn stelling, al leek er nog niet veel gebeurd op het moment van de remise. Zijn keuze werd door enkele andere spelers op een bedenkelijke blik onthaald.

Voor “de Beuk” een zoveelste toernooizege op Belgische bodem, na vooral zeges in jeugdtoernooien. Zelf is hij opvallend eerlijk over zijn week.

Ik heb wel een aantal keer geluk gehad deze week, hoor. Vooral tegen Forster stond ik volledig verloren. Daarna kon ik mezelf weinig verwijten: in gelijke stellingen blunderden mijn tegenstanders, zoals Gorik Cools gisteren, volgens mij mijn sterkste tegenstander dit toernooi. Ik heb echter ook goed gespeeld bij momenten. Over mijn zege tegen Sadhikov ben ik erg tevreden. – Stefan Beukema

Ruben Akhayan liet Stefan Beukema niet meer zweten voor zijn titel

Daarnaast vond Beukema het vooral jammer dat enkele rechtstreekse confrontaties uitbleven.

Eigenlijk was het deelnemersveld veel te groot. Ik heb bijvoorbeeld bijna tegen niemand van mijn rechtstreekse concurrenten in de eindstand gespeeld en dat vind ik wel jammer. Maar goed, ik ben vooral erg blij dat ik volgend jaar weer in de elitereeks mag spelen. – Stefan Beukema

De tweede plaats was voor een zevental. Je kan de volledige uitslag bekijken op Chesszone.be.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.