Ringoir

Ajuinentoernooi in Aalst komt eraan

Op woensdag 23 april start het 16de Ajuinentornooi van Pion Aalst. Een mooie speelzaal, knap schaakmateriaal en natuurlijk een spannende en gezellige schaakcompetitie. Wie volgt Tanguy Ringoir op? Probeer het en schrijf je nu in…

Jaarlijks trekken zo’n 70 schakers naar de Sint Pauluszalen in Aalst om er deel te nemen aan dit tornooi, dat over enkele mooie troeven beschikt. Het tornooi wordt gespeeld op 9 opeenvolgende woensdagen in de lentemaanden april, mei en juni. De speelzaal is ruim en luchtig, het schaakmateriaal van hoge kwaliteit, en er is een ruime parking. Het tornooi wordt gekenmerkt door zijn gemoedelijke sfeer.

Vorig jaar won de regerende Belgische kampioen Tanguy Ringoir het tornooi op overtuigende wijze. Met een score van 8,5 uit 9 kaapte hij de hoofdprijs van 500 Euro weg. Johan Goormachtigh (KGSRL) moest anderhalf punt prijsgeven op de winnaar. Taki Apostolakis (Aalst), Jan Rogiers (Opwijk) en Eric Van de Wynkele (Jean Jaurès) vervolledigden de top 5.

In 2014 viert de Koninklijke Schaakclub Pion Aalst zijn 70-jarig bestaan. Het Ajuinentornooi is ondertussen al aan zijn 16de editie toe.

Wie wenst deel te nemen, vindt alle informatie over het tornooi op de website van de club:

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.