Aeroflot open van start

Baadur JobavaAeroflot is het grootste open schaaktornooi ter wereld. Er doen meer dan 50 top-grootmeesters mee. De winnaar van het tornooi plaatst zich bovendien voor het Super-GM tornooi in Dortmund, dat in juli zal plaatsvinden. Vorig jaar won Baadur Jobava (foto). Toch is hij niet meteen de favoriet voor dit jaar…

De hoogstgeplaatste speler is de Armeen Vladimir Akopian, die onlangs nog solo het schaaktornooi in Gibraltar won. Ook Gabriël Sargissian is een van de favorieten, ook al verloor hij de eerste ronde tegen Yuri Yakovich. De top-seeds in Aeroflot zijn dus Akopian, maar ook nog de Indiër Sasikiran, de Rus Jakovenko en dan volgt een hele resem 2600+’ers.
Dit maakt van Aeroflot dan ook een uniek tornooi. Zo ongeveer iedereen die eraan meedoet kan winnen. Wij vragen ons af hoe ze het doen om elk jaar zulk indrukwekkend spelersveld samen te krijgen. Veel geld zal wel één ding zijn, naast de traditie en uiteraard de hoofdprijs, namelijk deelname aan het toptornooi van Dortmund (vorig jaar nog gewonnen door Vladimir Kramnik). Wij houden u op de schaakfabriek up-to-date.

Er doen trouwens ook enkele Belgen mee. Op de lijst in de derde groep zagen we 3 Landense namen staan: Philippe Lombart, Eddy Mattheys en Simonne Peeters. En in de tweede groep speelt Belgisch kampioen Fabrice Wantiez mee.

Bekijk de deelnemerslijst op de officële site van Aeroflot.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.