Kalender

Schaakfabriek T-shirtDe Brugse Meesters zijn afgelopen, maar schaakfabriek blijft uiteraard actief. Morgen zijn er nationale interclubs, we hebben nog een interview met Miro en volgende week trekken we naar Capelle La Grande. We blijven natuurlijk ook Morelia/Linares volgen. Lees hier ons programma. 

Morelia/Linares blijft de hoofdbrok voor de komende week. De wereldtop zit nog 2 rondes in Morelia om dan traag maar zeker te verhuizen naar Linares in Spanje. Wij volgen het elke dag op (weliswaar zonder foto’s van de plaatselijke eetcultuur, maar wel met partijen en commentaar of datgene wat wij omschrijven als “schaken”). We volgen trouwens elk internationaal toptornooi dat de moeite loont om volgen.

Ook de Belgische schaakgebeurtenissen blijven uiteraard erg belangrijk. De Brugse Meesters zijn nog niet volledig afgelopen. Wij hebben nog een interessant interview met de winnaar, Miroshnishenko, en we zullen een van de komende dagen de door ons geanalyseerde partijen in één pgn-file beschikbaar stellen. Morgen zijn er nationale interclubs, waar schaakfabriek voornamelijk eerste nationale zal volgen.

Volgende week trekt schaakfabriek er zelf op uit. Wij gaan immers met twee reporters (Jan Lagrain en Frederic Decoster) naar Capelle La Grande, net over de Franse grens. Capelle is het Aeroflot van Frankrijk: enorm veel deelnemers, enorm veel grootmeesters en ook best veel Belgen. Sowieso de moeite dus.

Nabije toekomst:
– Belgisch jeugdkampioenschap in Oostende (april)
– Vlaams Kampioenschap in Gent
– Belgisch kampioenschap in Saint-Servais
– …

Wij zijn geïnteresseerd in elk Belgisch tornooi dat enigszins de moeite is om te coveren. Laat het ons zeker weten als je een bepaald evenement de moeite vindt. Iedereen die een verslag wil maken of ergens voor fotomateriaal kan zorgen is welkom. Mailen naar Jan@schaakfabriek.be

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.