Miroshnishenko en Wang Yue maken indruk

Wang YueOp de tweede dag van Cappelle hebben Miroshnishenko en Wang Yue hun partij overtuigend gewonnen. De twee zijn de enigen uit de top-10 die gestart zijn met 2/2. Op de topborden konden we voor de rest enkele salonremises bewonderen, terwijl favoriet Vugar Gashimov zijn slippertje van de eerste ronde rechtzetten. Bij de Belgen haalde Frederic Decoster een halfje tegen IM Klenburg…

Veel snelle partijen vandaag in Cappelle La Grande. Op de topborden werden enkele salonremises geschoven, vooral door favorieten die de zwarte stukken hadden.

Twee van hen deden dat niet, namelijk Wang Yue en Evgenij Miroshnishenko. Yue werkte een strategisch eindspel mooi af en Miro veegde de vloer aan met GM Puschkov (2522). De Oekraïner lijkt zijn vorm van de Brugse Meesters nog niet kwijt. Zijn partij kan je bekijken in de player, weliswaar tot de uitzending het begaf. Maar Miro won dus. Eén verrassing kwam van een andere 2600+’er, Sergey Fedorchuk. Hij daagde niet op voor zijn partij tegen Alexander Moroz (niet te verwarren met bekendere moroz-evich) en kreeg dus een forfait-nederlaag toegewezen.

Wirig's kapselQua opvallende uitslagen deed Anthony voelspriet Wirig (kapsel op foto, 2433) weer zijn duit in het zakje. Hij won met zwart van Leonid Kritz (2597), die daardoor start met 0,5/2. Ook Wang Hao kon weer niet winnen. Hij speelde remise tegen Andrey Orlov, u weet wel, die van het gebraad. Voorts won Bocharov nog van Dgebuadze en haalde Tigran Gharamian een interessante remise tegen Drozdovskij. Wij zouden u graag wat meer partijmateriaal aanbieden, maar de officiële website laat helaas te wensen over en biedt enkel live-verslagen aan, enkel de topborden dus. Die verslaggeving strandde vandaag overigens zo rond 18u. 

Galeh KonghaloosHoe verging het de Belgen vandaag? Malakhatko had zwart en zette na een klein half uur al twee koningen op het bord, remise dus. Toch waren er enkele interessante affiches. Zo mocht Tanguy Ringoir zijn kunde testen tegen GM Zilberman (2463). Ringoir speelde zijn opening prima, maar ging traag maar zeker ten onder. Ook Galeh Konghaloos-Anna Zozulia was een leuke affiche. Die laatste is trouwens de vrouw van Malakhatko en schaakbelg. Galeh is een van onze betere jeugdspelers en deed het ook prima. Hij kreeg 2 stukken voor een toren, maar kon de vijandige pionnen niet tegenhouden. 0-1 voor Zozulia.

Decoster-Klenburg: analyseUw verslaggevers hadden ook een aangename dag.Frederic Decoster blunderde gisteren nog enorm tegen een 2000, maar vandaag verdedigde hij stug en solide tegen IM Klenburg(2408). Frederic kreeg een variant op het bord die hij ’s morgens nog had voorbereid, weliswaar “slechts” 20 zetten diep waardoor hij na zet 22 een klein nadeel had. In de eindstelling was dat nadeel al omgezet in een voordeel toen Frederic remise bood. Ikzelf mocht een Belgisch duel uitvechten tegen Marc Daels (2202). Ook ik kreeg de voorbereiding op het bord en speelde best ok. Wit probeerde vruchteloos een plusje uit te bouwen en in de eindstelling staat zwart (ik dus) waarschijnlijk beter. Remise.

Morgen staan er 2 partijen op het programma. Dan zal er waarschijnlijk meer gezegd kunnen worden over favorieten en dan kunnen we u hopelijk ook wat extra partijmateriaal aanbieden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.