Samensmelting aan de top in Cappelle

Topborden in CappelleDoor de remises van leiders Miroshnishenko, Wang Yue en Vorobiov zijn er opnieuw 8 leiders in Cappelle. De 3 worden vergezeld door Bocharov, Postny, Drozdovskij, Oleksienko en Arutinian. Het belooft nog een erg spannende eindfase te worden, daar in Cappelle. Bij de Belgen haalde jeugdtalent Ringoir remise tegen een GM en was uw verslaggever op weg naar een stunt, maar hij liet de winst in de eindfase nog liggen…

Het gebeurt dikwijls in open tornooien. 2 remises van de leiders en heel het pak komt terug samen. Het is onmogelijk om te zeggen wie er eigenlijk favoriet is in deze fase van het tornooi. Er zijn nu 8 leiders met 5/6 en ook nog een hele pak spelers met 4.5/6, waaronder ondermeer Gashimov, Brodsky en Golod. We kunnen dus met een hele bende, voor velen, onbekende namen gaan gooien, maar we zullen dat wijselijk niet doen. Het komt er op neer dat het erg spannend is en dat er nog zo’n 20 spelers in aanmerking komen voor een overwinning.

VorobiovWat is er ons dan wel opgevallen? Wel, vooreerst de prima vorm van Miroshnishenko, Wang Yue en Vorobiov. Die laatste is een meer onbekende naam in onze streken, maar doet het prima. Vandaag remiseerde hij met zwart tegen Miro. Op bord 2 was het een andere topper die mogelijk veel deed vermoeden, namelijk Wang Yue-Gashimov. De partij eindigde in een snelle remise. Uit de achtergrond komen enkele namen terug die nog niet opvielen dit tornooi. Evgenij Postny is een van hen. De Israëliër startte matig met 2 remises, maar lijkt nu helemaal terug te zijn.

Tanguy RingoirHoe zit het met de Belgen? Wel, heel goed. Vooreerst Tanguy Ringoir. Hij is met zijn 12 een van de grootste jeugdtalenten in België en speelde vandaag tegen Grabarczyk, een heuse GM (2480). Tanguy deed het prima en haalde zowaar een half punt. Erg sterk! Ook Galeh Konghaloos deed het prima met een remise tegen FM Buchal (2393). Er doen zoveel Belgen mee dat het kan zijn dat we wel eens een stunt mislopen, onze excuses daarvoor. Maar deze 2 uitslagen waren het meest opvallende vandaag. Onze eigen (Belgische) favoriet, Vadim Malakhatko, won vandaag nog eens, met zwart tegen Neil Berry.

En even leek het erop dat uw dienaar ook in het schaakfabriek-nieuws zou komen, maar dat mislukte spijtig genoeg. FM Rückschloss (2281) werd van het kastje naar de muur gespeeld en na amper 15 zetten was de stelling met een kwaliteit meer gewonnen. De winst ontglipte me echter enkele keren, waardoor het uiteindelijk nog remise werd. Jammer, jammer. Frederic Decoster won al bij al vlot. Er werden vandaag niet zoveel boeiende toppartijen gespeeld, dus geen partijmateriaal vandaag. Als u toch nog wil kijken, kan dat altijd via playchess of de officïele site, als u eraan uitkan tenminste…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.