Veel remises op topborden

Vugar GashimovMaar dat betekent niet dat er niet geschaakt is. Er werden enkele mooie partijen uitgevochten. Vooral Vorobiov-Gashimov en Vovk-Hua waren beiden de moeite waard. De topper tussen Miro en Wang Yue eindigde, zoals verwacht, op een snelle remise. Zij blijven aan de leiding, samen met Vorobiov. En ook bij de Belgen waren er enkele mooie resultaten.
 

De blikvanger van de dag zou in principe Wang Yue-Miroshnishenko moeten worden. Maar de twee grootmeesters verkozen eieren voor hun geld. Na een rustige partij werd er vrij snel remise overeengekomen. Dat is dan ook hét moment voor de achtervolgers om de kloof op de leiders te dichten. Topfavoriet Vugar Gashimov was na zijn remise in de eerste ronde al opgeschoven naar het tweede bord. Daar moest hij met zwart Vorobiov partij geven, de derde man met 4/4. Het werd een erg boeiende partij, met een erg scherp middenspel. Het werd uiteindelijk remise. Vorobiov blijft zo mee aan de leiding en mag morgen met zwart tegen Miroshnishenko.

VovkIn de eerste drie ronden was het Anthony Wirig die voor verrassingen zorgde. Na 5 ronden kunnen we zeggen dat de Oekraïner Vovk de grote verrassing is. Gisteren won hij al van een van de topgrootmeesters en vandaag bedwong hij met wit Ni Hua. Het werd remise na een erg leuke en spannende partij. In het oog houden, die Vovk. Hij is nog geen GM, maar lijkt goed op weg naar een norm.

Zijn er Belgen die vandaag speciale dingen uithaalden? Wel, niet echt. Vadim Malakhatko vocht hard, maar kwam weer niet verder dan remise. Het wil momenteel niet echt lukken voor de verse schaakbelg. Zijn vrouw, Anna Zozulia, is ook schaakbelg en is ook niet slecht (2330). Zij moest het opnemen tegen een andere Belg, Pieter Truwant (1990). Truwant speelde erg degelijk en Zozulia (dat moet ook gezegd) vrij tot zeer matig. De remise kan dan ook een van de grote verrassingen van deze speeldag genoemd worden. Ook Etienne Bauduin leek op weg naar een stunt tegen een GM, maar moest toch nog de duimen leggen.

En onze jeugdspelers? Tanguy Ringoir en Galeh Konghaloos doen het prima met elk 3/5. Beide spelers klonken wel niet echt tevreden over het spel. Ze wonnen wel 3 keer, maar wel tegen op papier zwakkere spelers. Morgen zullen ze hun kunnen weer mogen tonen tegen de gemiddelde IM.

Ovod met glitterrok en witte plateau'sWinnen tegen zwakkere spelers, het mag misschien niet altijd volledige tevredenheid opwekken, maar makkelijk is het lang niet altijd. Dat weten de tegenstanders van Frederic Decoster dit tornooi maar al te goed. Vandaag was het de beurt aan modekoningin Ovod (2410). Frederic kreeg (weer 5 minuten werk beloond) zijn voorbereiding op het bord en stond heel de partij best ok. Jammer maar helaas ging Frederic ook vandaag in de fout op het einde van de partij. Verliezen van een vrouw, het is altijd een beetje pijnlijk… (gelieve deze opmerking met een korrel zout te nemen).

Voor mezelf was het wel een prima dag. Met de zwarte stukken werd de Fransman Olivier Schlupp (2186) opzij gezet. De techniek van die laatste was weliswaar erg bedenkelijk.

 1. J.
  J.07-03-2007

  Ringoir en Khongaloos zijn niet de enige jeugdspelers die meedoen in capelle-la-grande.
  Je vergeet onze humbeekse trots Pieter reyniers en er zijn ook nog jeugdspelers van Wallonië die meedoen.
  Maar voor de rest, mooie site en mooie objectieve verslaggeving.
  Nog veel succes in het tornooi !

 2. lieve
  lieve07-03-2007

  ‘k Heb al mijn centen ingezet op de tip van de gokchinees , Lazaro Bruzon ! Waar zit die kerel ? Verdwenen met de noorderzon ?

 3. Philip
  Philip07-03-2007

  3 hoeraatjes voor de belgische jeugdspelers:).
  Maar moeten die mannen niet nr school of zie ik alweer één of andere vakantie over het hoofd?

 4. Jan Lagrain
  Jan Lagrain07-03-2007

  Bruzon doet uiteindelijk niet meer, jammer genoeg 🙂

  Er zijn idd nog jeugdspelers, zoals Gregoir Marville en Reyniers. Maar er zijn er zoveel dat het voor ons echt niet bij te houden is wie er precies allemaal wat doet. We focussen ons dus maar op diegene die opvallen of waar we eerder toevallig de partij van gezien hebben. Excuses aan Humbeek 🙂

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.