Eisden redt zich in tweede nationale

Valeer MaesIn de vorige post over de provinciale kampioenschappen kon je al lezen dat Eisden 1 de Limburgse titel aan NLS moest laten omdat zijn spelers een testwedstrijd moesten spelen in tweede nationale. De rust die de spelers vrijdag namen, kwam zondag blijkbaar goed van pas, want Eisden1 redde zich tegen het nochtans sterkere Eynatten. Valeer Maes was er bij…Valeer was namelijk een van de Eynatten-spelers die het verblijf in tweede moesten bewerkstelligen. Het leek vooraf een uitgemaakte zaak, maar dat is het natuurlijk in praktijk nooit en zo bleek ook zondag.

Zondag 1 april werd de testmatch tussen Eisden en Eynatten III voor het behoud in tweede afdeling gespeeld in het lokaal van Westerlo. Eynatten stelde zich sterk op maar hield het zoals steeds sportief en hield het bij een ploeggemiddelde van 2291 tegenover 2152 voor Eisden. In de eigenlijke competitie hadden ze met een gemiddelde van 2195 wel gewonnen van Eisden met 5 – 3 maar het was begrijpelijk dat er wat veiligheid werd ingebouwd.  Zoals in een echte cupmatch werd het een spannende aangelegenheid waar de einduitslag voortdurend onvoorspelbaar leek en beide ploegen moesten wel hopen op het nodige tikkeltje geluk dat  uiteindelijk de underdog te beurt viel! Geen al te grote  treurnis bij de verliezers die nog ruim de tijd namen om het glas te heffen met de sympathieke ploeg uit de Limburg.
 

De veiligheid was dus helaas niet veilig genoeg. Het had nochtans makkelijk de omgekeerde richting kunnen uitgaan als je kijkt naar de partij tussen Lamby en Merx.

Beide spelers maakten al enkele grote fouten in tijdnood, maar de definitieve fout kwam er op de 36ste zet met Lxa8?? Je kan alle partijen van de testmatch ook bekijken of downloaden in pgn. Met veel dank aan Valeer Maes voor de partijen en de informatie.

De uitslagen:

  • Driessens (2272) – Dambacher (2437) 1/2-1/2
  • Becker (2381) – Udo Hoffman (2261) 1-0
  • Bus (2209) – Hammes (2368) 1/2-1/2
  • Wantiez (2325) – Simenon (2163) 1-0
  • Nachbar (2172) – Philipowski (2298) 1-0
  • Lamby (2278) – Merx (2076) 0-1
  • Frenken (2116) – Maes (2192) 1-0
  • Allaert (2049) – Miesen (1952) 1/2-1/2

En dat zorgt voor 4.5-3.5 voor Eisden. Proficiat aan hen, jammer voor onze verslaggever en diens ploeg…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.