Jakovenko maakt indruk in Dresden

JakovenkoDmitry Jakovenko is de topfavoriet in Dresden en laat dat de eerste twee rondes ook zien. Hij won erg rap tegen ene Bobras na een mooie eindcombinatie. Dresden is niet voor iedereen goed gestart. Miroshnichenko verloor gisteren en start met een magere 0.5/2. Zurab Azmaiparishvili doet nog slechter met een dikke 0/2. Ook voor de Belgen was het een zware dag…

Dimtry Jakovenko had met wit geen enkel probleem tegen Piotr Bobras. In een ietwat ongewone spanjaard (met een vroege De2) koos Jakovenko resoluut voor de aanval. Het lijkt ons dat Bobras zich wel heel makkelijk laat doen, maar in ieder geval, na amper 20 zetjes verscheen de volgende stelling op het bord.

Van Dresden

Jakovenko heeft geen zin om nog langer te wachten: 21. g6! hxg6 22. Pxe4! dxe4 23. fxg6 Lxb3 24. Dh5 1-0

Voor de rest waren er bijzonder veel remises. Kijk eens naar de uitslagen en het valt meteen op. Wat ook opvalt is dat er enkele serieuze verrassingen zijn. De meest in het oog springende is de 0/2 van Azmaiparashvili, die met 2633 elo verloor tegen 2 -2500. Voor zij die het Belgische schaken graag volgen: ook Miroshnichenko is vals gestart. In het interview dat wij hadden met Miro na de Brugse Meesters, verklaarde hij nog dat Dresden het hoofddoel van 2007 is. Dan zal hij nu dringend aan de bak moeten, want zijn start is ontgoochelend. Na de remise tegen IM Hunt, moest Miro gisteren zelfs een nederlaag incasseren tegen een andere IM, Gasthofer (2450).

De Belgen hadden ook geen makkelijke dag. Enkel Winants en Dgebuadze haalden een halfje (tegen Mchedlishvili en Grigoriants). De andere Belgen incasseerden een nederlaag. Je kan het schemaatje van de Belgen hier bekijken. En om te eindigen hebben we ook nog een pgn-bestand met de voornaamste partijen uit de eerste 2 rondes.

  1. Wim
    Wim05-04-2007

    Piotr Bobras(1977) behoorde tot een lichting jonge wolven die bij Temse enkele seizoenen de eerste klasse van interclub onveilig maakten. Hij speelde voor het laatst mee in het seizoen 2003-2004.

    Hij had toen 2457 elo en won tegen GOOSSENS ETIENNE(2283), GULBAS CEMIL(2410), SCHLECHT DANIEL (2369),VAN DER LINDE MAURITS (2252)
    speelde remise tegen: DIEPEVEEN VINCENT (2309), PIACENTINI CLAUDIO (2215)

    Temse werd toen oa dank zij hem voor de derde keer op rij vice-kampioen.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.