Vdb loopt uit

VdbThibaut Vandenbussche-Arvid Viaene 1-0
Jelle Sarrau – Nicolas Vanderhallen 1/2 – 1/2
Galeh Khongaloos – Dimitri Allaert 1/2 – 1/2
Youri Krasucki – Sven Forster 0-1
Tieme Verlinde – Nils Nijs 1/2-1/2 (deze uitslag stond eerst foutief als 0-1 bij de live-verslaggeving)

En ook het verslag van ronde 6 staat online…  

De zesde ronde komt eraan…Verlinde en Vanderhallen maken nog enige grappen, Viaene en Sarrau zijn in bittere ernst, ze concentreren zich op wat komen gaat. De rest is bezig met hun notatieformulier in te vullen of nog een praatje te slaan met een clubgenoot. 14u30, het is zover, de voorbereiding wordt op het bord gezwierd, er wordt nagedacht over wat de tegenstander nu weer doet… Een raar gevoel om dan langs de kantlijn toe te staan kijken.

Maar nu we hier toch zijn, kunnen we evengoed aan een verslag beginnen.
Co-leider Vandenbussche was een beetje aan het slabakken gegaan met als gevolg dat hij de laatste twee ronden twee halfjes liet liggen. Vanmiddag was daar niet veel meer van te merken, in een ietwat vreemde stelling was hij gewoon beter aan het spelen dan Dimitri Allaert. De volgende stelling kwam op het bord:

Van BK Jeugd

Het zwarte paard domineert in combinatie met de loper wits loperpaar. Met 31.Lh1!? zou de partij misschien nog te houden zijn, maar na het gespeelde 31.Dh3 Ld1 (31…Le2 was nog sterker) kwam wit in onoverkomelijke moeilijkheden.

Viaene slaagde er met wit niet in om Jelle Sarrau te overmeesteren waardoor Bussie opnieuw alleen aan de leiding kwam. In een Trompowsky ging Sarrau al vlug in de fout met 7…c5 iets later kwam was de positie als volgt:

Van BK Jeugd

Arvid speelde hier 15.Pdb5?! Jelles repliek was sterk: 15…Lxb5 16.Pxb5 Pc6! Vervolgens verwaterde de stelling snel in remise. Na 15.Td2! gevolgd door 16.Tad1 zou de JBG het voordeel behouden hebben.

Förster-Konghaloos verliep heel bizar…Galah leek op weg naar een vlotte overwinning maar Sven is een inventieve verdediger, onder het motto “de beste verdediging is de aanval” ging hij hier voor

Van BK Jeugd

31.Txh5 ! de tafels waren nu gedraaid maar op de een of andere manier (het is mij niet duidelijk hoe, maar dat gebeurt wel meer) slaagde de Aalternaar er nog in remise te halen.

Nicolas Vanderhallen is bezig aan een comeback, een tussenspurtje van 3,5 op 4 brengt hem op een half punt van Viaene en een punt van de leider. In een scherp aangenomen damegambiet wikkelde Nicolas af naar een gewonnen toreneindspel. Tieme maakte weinig kans in deze partij.

Het kijkstuk Nijs-Krasucki eindigde in een anti-climax toen Nils pardoes door zijn vlag ging, in de slotstelling stond hij nog steeds beter maar eerder miste de jongeling een grote kans.

Van BK Jeugd

Hier had hij immers met 22.Pf1!! Dg1 23.Txf4 een stuk kunnen winnen

Alles staat nu op een zakdoek, de topper Vandenbussche-Viaene zal meer duidelijkheid scheppen met het oog op de eerste plaats.

Over de auteur

Thibaut MaenhoutYoo iedereen, Om Jan te stimuleren om zijn fantastisch project voort te zetten, hoop ik ook af en toe iets te kunnen schrijven. Voor wie mij niet kent: (kan best zijn :-)) 3x Belgisch jeugdkampioen, en 3 IM-normen lid van de Brugse schaakkring Greetz!Bekijk alle artikelen door Thibaut Maenhout →

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.