Sarrau brengt spanning terug

Jelle SarrauHet BK voor de jeugd zal dan toch niet vroegtijdig beslist zijn. Integendeel, dankzij Jelle Sarrau is er een echt droomscenario. Sarrau versloeg vandaag leider Vandenbussche, terwijl Nicolas Vanderhallen won. Daardoor nadert die laatste tot op een half puntje van Vdb en u raadt het nooit: morgen ontmoetten die twee elkaar. De eerste kampioenen zijn trouwens bekend…

Het kan niet spannender eindigen: de nummers één en twee die elkaar ontmoetten in de laatste ronde en waar niet snel geremiseerd kan worden. Jelle Sarrau had tot nu toe een abominabel tornooi, maar wenste blijkbaar toch niet in de anonimiteit te eindigen. Hij won van Vandenbussche en daar zal vooral Nicolas Vanderhallen niet rouwig om zijn. Die won van Nijs en nadert tot op een halfje. Morgen: Vandenbussche-Vanderhallen. Start om 9.00u. Wij zijn in ieder geval razendbenieuwd. Een verslag volgt later, hier alvast de uitslagen:

  1 Vanderhallen Nicolas  (2197) 1-0  Nijs Nils             (2115)
  2 Förster Sven          (1889) 0-1  Verlinde Tieme        (2141)
  3 Allaert Dimitri       (2049) ½-½  Krasucki Youri        (2012)
  4 Sarrau Jelle          (2203) 1-0  Vandenbussche Thibaut (2212)
  5 Viaene Arvid          (2125) ½-½  Khonghaloos Galeh     (2204)

  1. Vandenbussche 6/8
  2. Vanderhallen 5.5
  3. Viaene 5
  4. Verlinde 4.5
  5. Sarrau, Khongaloos 4
  6. Forster 3.5
  7. Nijs 3
  8. Allaert 2.5
  9. Krasucki 2

De eerste kampioenen zijn ook bekend. Bij de -20 is de titel voor Lennart De Bock. Die won vandaag van Ghyselinck, terwijl concurrenten Hamblok en Leenaerts onderling remise speelden. De Bock heeft de astronomische score van 7.5/8 en staat anderhalf punt los van de concurrentie.

Van BK Jeugd

Ook de -18 kent zijn kampioen en het is Robin Leenaers geworden. Hij won in het toptreffen van rechtstreekse concurrent Wouter Gryson en loopt anderhalf punt uit. Bij de -14 is Pieter Reyniers al zeker van een titel. Hij kan weliswaar nog ingehaald worden als hij morgen verliest van rechtstreekse concurrent Cedric Maenhout, broer van uw verslaggever ter plaatse. Reyniers heeft nu een punt voorsprong. Bij de -12 heeft Pieter Saligo de spanning er terug ingebracht door leider Jason Vandenberghe te verslaan. Alles is daar nog mogelijk. Bij de -10 is Nathan Guldentops de nieuwe kampioen met een overduidelijke 8/8, twee punten meer dan zijn achtervolgers.

Meer info later hier en op de officiële site. Morgen belooft een spannende dag te worden!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.