Ringoir eindigt 5de in Parijs

Tanguy RingoirTanguy Ringoir heeft een prima tornooi gespeeld in Noisy-Le-Grand in Frankrijk. Tanguy eindigde 5de met een tpr van 2288. Het tornooi werd gewonnen door Sergey Fedorchuk (2603)…

Tanguy Ringoir speelt erg veel in het buitenland en deze week trok hij naar Frankrijk voor het Internationale Tornooi van Noisy-Le-Grande. Favoriet was Sergey Fedorchuk, die met zijn 2603 ver boven de tegenstand uitstak. Voorts waren er nog enkele IM’s en FM’s. Bijna alle deelnemers waren Fransen, op 3 na. Eén Marokkaan (ene Onkoud) en twee Belgen, vader en zoon Ringoir. De top van het tornooi was dus vrij sterk, maar in de breedte was het tornooi nog best doenbaar met vooral enkele 2000+-spelers.

Tanguy wordt in België dikwijls gevolgd omdat hij een van de grote jeugdtalenten is. Tegelijkertijd durft hij ook wel eens kritiek te krijgen omdat hij vooral in het buitenland speelt. Wat er ook van zij, dit tornooi speelde Tanguy prima. Een remise tegen IM Ochotnik en zelfs winst tegen FM Verdier. Dat is goed voor een vijfde plaats met 5/7 en een tpr van 2288. Tanguy had kans op meer toen hij in de laatste ronde een stuk voorkwam tegen FM Luc Aurel, maar blijkbaar werd de stress dan toch iets te groot (aldus zijn vader) waarna hij remise aannam.

Die vader stuurde ons ook zijn remise tegen Ochotnik door, waar zelfs blijkt dat de jongeling eigenlijk had moeten winnen. Een eerste IM-scalp is er nog altijd niet voor Tanguy, maar dat zal in de toekomst nog wel veranderen. Guy Ringoir zelf deed het overigens ook prima met een 18de plaats (4/7). Meer info op de website van Noisy-Le-Grande. Met dank aan Guy Ringoir voor de informatie.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.