Geirnaert wint criterium in Aalter

GeirnaertSinds kort hebben de jeugdcriteria een nieuwe A-reeks. In plaats van de allersterkste jeugdspelers bij de -20 en de -18 is er nu een open reeks, waar ook volwassenen aan mogen meedoen. Gevolg: een ijzersterk deelnemersveld zakte af naar het criterium van Aalter. Daar pakte Steven Geirnaert na een spannend tornooi de eerste prijs…

Maurice Peek (2365), Steven Geirnaert (2337), Bahrija Brkic (2321), Thibaut Maenhout (2290) en nog een reeks 22 en 2100+’ers: Meer moet dat niet zijn om een sterk tornooi te hebben. Het is niet de eerste keer dat de jeugdcriteria een open reeks hebben (dat gebeurde ook al in Geel en Hoboken), maar het is wel voor het eerst dat er echt veel volwassen en te duchten schakers op af kwamen (en niet alleen jeugd).

De open reeks bestaat uit de -18, de -20 en voor de rest iedereen die wil meedoen. Het is de bedoeling om de oudere jeugd de kans te geven ook ervaring te laten opdoen tegen meer ervaren en dikwijls betere spelers.

In Aalter leek dat doel ook bereikt te worden. Het was namelijk niet Geirnaert, Brkic of Peek die het tornooi domineerden, maar wel Hendrik Ponnet. De jonge Landegemnaar klopte die laatste twee toppers en kwam aan de leiding met een indrukwekkende 4/4.

Toen kwam de Brugse garde. Maenhout hield hij nog op remise, maar tegen Geirnaert was het rijk over voor Ponnet. Na zijn slipper in de eerste ronde (remise tegen Arno Bomans) was Steven terug op kruissnelheid gekomen en met een remise tegen concurrent Maenhout in de laatste ronde kon hij zijn eerste plaats vasthouden (6/7). Maenhout, Ponnet en Brkic  eindigden samen op de tweede plaats (5.5).

Hanne Goossens
Van Eindverslag B…

Bij de -16 (de andere jeugdreeksen bestaan wel nog) won Hanne Goossens enigszins verrassend het tornooi. De -14 ging naar Yordi Schaeken (met 7/7!), de -12 naar Reinaert Verstraeten, de -10 was voor Maarten De Vleesschauwer en de -8 ging naar Arthur Ingelaere.

Je kan alle uitslagen vinden op de website van Aalter en op de site van jeugdcriteria Vlaanderen.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.