Aronian en Kramnik starten met witte overwinningen

Persfoto van dag 1Gisteren is de prestigieuze rapidtweekamp Aronian-Kramnik begonnen. Beide spelers staan bekend om vrij solide te spelen, maar toch was er geen remise te bespeuren. Beide heren wonnen hun witpartij…

Vooral voor de Armenen is deze tweekamp erg belangrijk. Ze kijken er al een half jaar naar uit om hun held (want dat is Aronian in Armenië) de wereldkampioen te zien verslaan. Dat zal nochtans niet simpel zijn. Kramnik is bezig aan een uitstekend rapidparcours en won vorige week nog een tweekamp tegen Peter Leko.

Toen vielen er veel remises en dat zou ook in deze match kunnen gebeuren, maar niet op de eerste dag. Kramnik speelde de eerste partij met wit en hield er een hels tempo op na. 1 minuut bedenktijd voor ongeveer 30 zetten om op zet 45 al het volle punt binnen te halen. Een tik, zou je denken, maar daar dacht Levon (de Armenen spreken dat uit als “Lovik”) anders over. Hij haalde motivatie uit die nederlaag en knokte zich in zijn witpartij naar de overwinning. 1-1 na dag 1 met best boeiend schaak. Bekijk hier de 2 partijen van gisteren.

Meer informatie vind je ook op de uitstekende officiële site.

  1. Lusine
    Lusine05-05-2007

    Ik noem Levon gewoon Lev, wat uit het Russisch betekent “leeuw”. Het past beter bij hem…

  2. Lusine
    Lusine05-05-2007

    Bravo Ljovik!!!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.