Topalov mag al aan comeback denken

Topalov cartoonWe schrijven misschien beter “moet” aan comeback denken. De nummer 2 van de wereld verloor namelijk tegen Shakriyar Mamedyarov, die daarmee aan de leiding komt. Ook Adams en Sasikiran pakten een vol punt mee…

Vorig jaar in Hoogeveen toonde Mamedyarov zich al eens de sterkste tegen Topalov en vandaag gebeurde het opnieuw. Een erg aanvallende ingesteldheid van de beide spelers zorgde voor een mooi schouwspel, dat op zet 30 in het voordeel van De Azeri beslist werd. Topalov start met 0.5/3 en mag zijn oude reputatie (“Topalov Comeback”) alle eer aan doen. Zoniet wordt het weer een troosteloos tornooi voor de Bulgaar.

Maar de partij van de dag kwam waarschijnlijk toch van Michael Adams. Hij offerde een stuk voor een langdurige aanval. De zwarte stukken van Nisipeanu kwamen nooit in het spel en Adams maakte het keurig af.

Kamsky en Sasikiran

Sasikiran-Kamsky was een stuk saaier, maar Sasikiran is een groot strateeg. Geleidelijk aan bouwde hij zijn stelling op om uiteindelijk optimaal te profiteren en de derde winstpartij van de dag te claimen. Een mooie namiddag, als u het ons vraagt. Bekijk alle partijen hier.

  1. Thipsie M
    Thipsie M13-05-2007

    Ik denk dat je Hoogeveen bedoelde in plaats van Vlissingen Jan ?

  2. Jan Lagrain
    Jan Lagrain13-05-2007

    Uiteraard, merci!

  3. Pelemanov
    Pelemanov13-05-2007

    Ik denk dat je Hoogeveen bedoelde in plaats van Hoogenveen Jan ?

  4. Jan Lagrain
    Jan Lagrain13-05-2007

    eikel… 😉

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.