Donderdag begint Vlaams Kampioenschap

Logo KGSRLMher Hovhanisian won de vorige 3 edities, maar wij hebben zo’n bruin vermoeden dat de vriendelijke Armeen zijn titel dit jaar niet zal verlengen. Zoals de vorige jaren is er ook weer een elitereeks met 16 spelers. Het tornooi wordt traditiegetrouw (of toch al even) in Gent georganiseerd, nu door KGSRL. Wat kunnen we verwachten? …

Mher Hovhanisian zal zijn titel niet verlengen dit jaar om de vrij eenvoudige reden dat de Armeen niet meespeelt. Het is uiteraard een jammere zaak dat Mher niet meespeelt, maar de elitereeks is er wel niet zwakker op geworden in vergelijking met de vorige jaren. Ettelijke 2200+-spelers zijn immers te bewonderen op de deelnemerslijst. Elofavorieten zijn Tom Piceu (2363), Bahijan Brkic (2321) en Ashote Draftian (2313). Over die eerste gaat wel het gerucht dat het zou kunnen dat hij zijn plaats afstaat aan een jeugdspeler, maar dat is helemaal niet bevestigd en we zullen dus tot donderdag moeten wachten of het blijkt te kloppen (of op een reactie van de speler zelf).

De subtop mag er dit jaar ook zijn en is wat breder dan de vorige edities: Robert Schuermans, Frederic Decoster, Marcel Van Herck, Belgisch jeugdkampioen Thibaut Vandenbussche en Steven Stinis overschrijden allen de 2200-elogrens en met hen zal zeker rekening gehouden moeten worden. Vandenbussche is interessant om volgen vanwege zijn Belgische titel en Schuermans is zo ervaren dat hij mits een goede vorm ook wel eens potten zou kunnen breken. Enkel Frederic Decoster zegt ons helemaal niets, maar die uitspraak zal hij wel wreken op het tornooi zelf.

Van Brugge laatst…

Zoals ieder jaar zijn er ook enkele “mindere goden” (vergeef ons deze uitdrukking aub) in de elitereeks opgenomen. Nicolas Atanasiou, Koen Achtergaele, Roel Hambok, Benny Willen, Benny Todts, Frank Schrikx en uiteraard ook ondergetekende hopen allen op enkele mooie stunts en vooral een fijn tornooi. Het is twijfelachtig dat een van ons werkelijk zal kunnen spelen voor de titel, maarkom, men weet nooit… U vindt de voorlopige deelnemerslijst op de site van KGSRL.

De open reeks is ook erg interessant als u het ons vraagt. Qua rating is ze minder sterk als de voorgaande jaren, maar de samenstelling is bijzonder jong. Maarten Larmuseau, Robin Leenaerts, Stief Gijsen, Stef Soors, Fabian Hulpia, Yordi Schaeken, Jason Vandenberghe en natuurlijk favoriet Tieme Verlinde. Bijna de hele top van ons jeugdschaak doet mee en dat maakt de open reeks dit jaar enorm boeiend. Jeugd of ervaring? We zijn benieuwd wat het zal worden.

Dan rest ons nog een woordje te plaatsen over de verslaggeving. Wij zijn ter plaatse en u zal dus niets moeten missen van ons VK. We hopen u veel foto’s, analyses en hopelijk ook enkele filmpjes te kunnen aanbieden. Er is ook meer, want de elitereeks van het tornooi zal live uitgezonden worden via het internet. Mogelijk zal de schaakfabriek hier enkele tests mee doen en kan u hier voor het eerst live-partijen bekijken, maar het staat sowieso vast dat KGSRL Gent via hun website zoveel mogelijk zal doen om het tornooi toegankelijk te maken. Ook voor uitslagen, standen en paringen moet u op die webstek zijn. Twee plaatsen dus en u weet alles over het Vlaams Kampioenschap 2007.

 1. KAra
  KAra16-05-2007

  hou je camera maar al klaar voor ons duel! hoewel we daar waarschijnlijk in de beginronden gaan moeten op rekenen 😉

 2. Daan
  Daan16-05-2007

  Wie stond er op de hoogste schavotjes vorig jaar? Is op geen enkele website te vinden. Zonde hé?
  Mher primus in de gesloten reeks. En de overigen in open en gesloten reeks?
  Vind de schaakfabriek nog steeds top!

 3. Jan Lagrain
  Jan Lagrain16-05-2007

  Goeie vraag, Ik denk dat Mathieu Vandersmissen de open reeks heeft gewonnen. De uitslagen zijn nog te vinden op de site van Jean Jaures Gent! (ik zou de link even moeten opzoeken, maar daar staan ze zeker op)

 4. Felix
  Felix17-05-2007

  Kijk eens op http://users.telenet.be/jeanjaures/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.