Piceu en Schuermans nemen de leiding

Piceu en SchuermansVooral Tom Piceu deed een goede zaak, want hij won de topper tegen Ashote Draftian na een mooi offer. Even leek het erop dat Thibaut Vandenbussche hem zou vergezellen, maar Robert Schuermans is een taaie en het draaide dus anders uit. In de open reeks zorgde Jonas Van Cappellen voor dé verrassing…

Een vroege topper in ronde 2. Elofavoriet Tom Piceu mocht meteen Ashote Draftian partij geven. Draftian had in de eerste ronde ondergetekende een pak rammel gegeven, maar Piceu is duidelijk van een ander niveau. Met mooi offerwerk haalde hij het volle punt binnen. De analyse van deze partij zal zeker nog online komen, maar momenteel moeten wij nog even uw geduld vragen.
Piceu-Draftian

We hadden het vooraf al voorspeld: Robert Schuermans is erg ervaren en heeft van die momenten dat hij het iedereen moeilijk kan maken. Door het wegvallen van Brkic is Schuermans nu zelfs tweede ELO. Die favorietenrol lijkt hem wel te liggen, want Schuermans won zijn twee partijen, weliswaar zonder flitsend schaak. Tegen Atanasiou moest Schuermans het betere geschwindel bovenhalen en tegen Vandenbussche leek het een waar drama te worden. Maar dankzij taai verzet en een blunder van Thibaut kon Schuermans toch nog het punt binnenhalen. 2/2. Morgen speelt Schuermans met wit tegen Piceu.
Vdb-Schuermans

Ook van Frederic Decoster werd wel wat verwacht, maar de eerste ronde viel lelijk tegen voor onze Schaakfabrieknaar. Roel Hamblok kwam twee pionnen voor, liet enkele simpele winstkansen liggen en bood dan remise, nochtans in een eindspel met nog steeds 2 pionnen meer. “Ik was depressief na mijn gemiste kansen”, verklaarde Roel achteraf. Wij zouden toch niet zo depressief zijn met 2 pionnen meer tegen Decoster, maarkom. De tweede partij verliep wel gunstig voor Frederic. Het ging niet vlot, maar dankzij een grappig trucje won hij tegen Frank Schrickx. Roel op zijn beurt kon zich niet herpakken. Integendeel zelfs, hij werd van in de opening overspeeld door Bruno De Baenst. De Baenst is gestart met 1.5/2, na een remise tegen Willen in de eerste ronde.
Roel Hamblok

Voor het overige is de prestatie van Benny Willen dus opvallend. Hij speelde al prima tegen De Baenst (zie boven) en deed het nog veel beter tegen Adrian Roos. Die laatste mismeesterde zijn opening en kreeg een bijzonder moeilijke stelling op het bord. Willen gooide er een offer achteraan en knalde zijn eerste volle punt op het bord.
Atanasiou-Todts
Achteraan in de stand staat Benny Todts alleen laatste met 0/2 na verliespartijen tegen Vdb en Atanasiou na een krankzinnige partij. Uw verslaggever mocht vandaag de keet sluiten. Tot maar liefst 22.30u vocht hij een spannend duel uit met Koen Achtergaele. De partij eindigde op een terechte remise. Dat is ook meteen de reden waarom wij vandaag wat later zijn met het verslag.

Koen Achtergaele

Tijd om ook even een blik op de open reeks te werpen. Daar is Pieter Steen op papier de topfavoriet metzijn 2190 elo. Steen mocht ook in de elite spelen, maar vertelde mij dat zijn vorm niet te best was en dat hij daarom voor de open groep gekozen heeft. Daar zal hij misschien nog spijt van krijgen, want daar zitten een hoop gevaarlijke jeugdspelers tussen. Jonas Van Cappellen was de beul van dienst. Knappe overwinning van Jonas, maar het moet ook gezegd dat Pieter niet zijn beste avond had.

Jonas Van Cappellen

Analyses volgen dus nog, hopelijk gekoppeld aan een filmpje, maar het drukke tijdschema beperkt voorlopig onze mogelijkheden. Wat we alvast wel hebben, zijn de partijen in pgn-bestand.  Voor het overige is de site van KGSRL prima in orde. Voor alle resultaten, paringen en standen verwijzen wij u door naar hen.

Een van de vele speelzalen

  1. wim
    wim18-05-2007

    Robert weerlegde het offer niet. Thibaut blunderde op zet 28. Gewonnen was 28.Dxf5 Lf5 29.Pf7+ Kh7 30.Pxd6 met een gewonnen eindspel.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.