Wat hebben we allemaal gemist?

MovsesianHet Vlaams Kampioenschap en de kandidatenmatchen hebben heel wat aandacht opgeslorpt, maar intussen zijn er nog enkele andere interessante tornooien en/of gebeurtenissen geweest. Wat moet je nog allemaal weten om bij te blijven? En wat biedt de toekomst? …

We beginnen in Servië waar Movsesian het jaarlijkse toptornooi gewonnen heeft. Zijn overwinning was best verrassend, want met Morozevich, Sokolov en Short waren er toch enkele op papier veel sterkere spelers. Ook de tweede plaats was een totale verrassing: Borki Predojevic, een jonge Serviër die onopvallend werkt aan zijn weg naar de top. Daar is hij nog lang niet, maar het begint toch stilaan ergens naar te lijken.

Nog interessant: Chessbase had enkele interviews met Vladimir Kramnik over het valsspelen (nog maar eens), maar ook over de toekomst en zelfs de kandidatenmatchen. Toch wel de moeite.

Bij onze noorderburen beginnen morgen de nationale kampioenschappen. Tiviakov, Sokolov, Stellwagen, Nijboer, L’Ami en Smeets zijn zowat de belangrijkste deelnemers. Tiviakov verdedigt zijn titel, Loek Van Wely doet dit jaar niet mee. Nog een leuke naam op de spelerslijst is Ruud Janssen, helaas de Ruud met een s te veel in de familienaam. Het zal ook interessant zijn te volgen wat Bianca Muhren in het dameskampioenschap doet, want zij zal meteen na dit tornooi naar Antwerpen afzakken (waarschijnlijk om klop te krijgen van Miro, maarkom) Meer info op de officiële site.

We geven ook nog even mee dat de website van dat Meestertornooi in Antwerpen is gelanceerd: klik hier. En ook die van het BK in Namen staat al even online. Samen met het Soete Beese-festival zijn dat de tornooien die wij zullen coveren de komende weken.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.