Erwin L’Ami leidt in Nederlands kampioenschap

L'Ami versloeg Ruud JanssenErwin L’Ami staat met 2.5/3 zelfs alleen aan de leiding. Hij wordt gevolgd door Smeets, Nijboer, Stellwagen en favoriet Sokolov. In Foros is intussen het ijzersterke Aerosvit-tornooi begonnen, met kleppers als Svidler, Ivanchuk, Jakovenko, Shirov enzovoort …

Erwin L’Ami is een van de schaduwfavorieten in het Nederlands kampioenschap, maar staat wel alleen aan de leiding na 3 ronden. L’Ami heeft op papier wel de zwakste tegenstand gehad met Spoelman, Van Der Wiel en Janssen. Zijn achtervolgers hadden het iets moeilijker.

Het is opvallend hoe spectaculair er gespeeld wordt. Lees er de prima verslagen op de officiële site maar op na. Er is ook een vrouwencompetitie daar in Hilversum. We zien één echte favoriete met GM Peng. Voor de rest kan enkel Bianca Mühren haar bedreigen, zo lijkt het althans. Leuk om te vermelden is de deelname van Donna Schut aan het tornooi, enkele weken geleden nog aan het werk te zien in het criterium in Humbeek.

Svidler-Eljanov

Maar de blikvanger van het moment is zonder twijfel het Aerosvit-tornooi in Foros. Svidler, Ivanchuk, Jakovenko, Shirov, Eljanov, Nisipianu, Sasikiran, Karjakin, Rublewski, Van Wely en nog enkele duidelijke 2650+’ers kleuren dit tornooi, goed voor een gemiddelde rating van 2693. Vandaag werd de eerste ronde gespeeld, zonder grote verrassingen. Shirov klopte Rublewski, Dominguez Van Wely en Sasikiran stuurde Onischuk naar zijn hotel. Meer op de officiële site. Wij volgen het tornooi wat beter naarmate het vordert.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.