Kramnik maakt indruk in Dortmund

KramnikVan de ziekte van wereldkampioen Kramnik is niet veel te merken in het super-GM-tornooi in Dortmund. De Rus won vandaag zijn 2de partij (tegen Carlsen) en staat met 3/4 alleen aan de leiding. In Nederland is Tiviakov naast Stellwagen gekomen en in Foros heeft Ivanchuk Karjakin ingehaald. We hebben ook de oplossingen van “Ontwikkel uw fantasie deel 3”. Het nieuws…

Tot zaterdag was het zelfs niet zeker dat hij zou meedoen, maar Kramnik kwam toch opdagen en lijkt niet de minste last te hebben van zijn ziekte van vorige week. Kramnik speelt als vanouds: oerdegelijk en profiterend van elk foutje van de tegenstander. Dankzij winstpartijen tegen Gelfand en Carlsen leidt Vlad de veroveraar met 3/4, een half punt meer dan Anand – die vandaag zijn eerste volle punt binnenhaalde tegen Naiditsch – en Alekseev. De officiële site.

IvanchukIn Foros stal Ivanchuk de show: hij daagde op met een prachtige rozen jeansbroek en oude trainingsvest om met zwart Rublewski te verslaan. Met die overwinning komt Chucky naast Karjakin. Beiden hebben nu 6/9. Toch is er nog concurrentie, want Alexei Shirov is zich aan het herstellen van zijn nederlagen tegen Karjakin en Van Wely. Hij volgt op een half puntje. De officiële site.

In Nederland is titelverdediger Tiviakov begonnen aan een remonte. Hij heeft leider Stellwagen al ingehaald. Stellwagen heeft nochtans nog steeds niets verloren, maar moet door enkele remises toch zijn leidersplaats delen. Er is nog één ronde te spelen en het belooft immens spannend te worden. Tiviakov moet het immers opnemen tegen de derde in de stand, Ivan Sokolov. Stellwagen mag met zwart tegen IM Hendriks. Een unieke kans dus voor de jonge Daniël om voor de eerste keer in zijn carrière zulk toptornooi te winnen. De officiële site.

Intussen staan ook de oplossingen op de 2 mat in twaalven en de bizarre remise online. We hebben het uiteraard over de oefeningen die Mher Hovhanisian voor ons geselecteerd heeft. Na het BK in Namen zal er erg waarschijnlijk meer van dat volgen. Bekijk de oplossingen onder de oefeningen.

Ivanchuk en Karjakin, de twee blikvangers in Foros, letterlijk en figuurlijk:

Ivanchuk en Karjakin

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.