De gokchinees: BK Namen en Meestertornooi Antwerpen

BKMorgen begint in Namen het Belgische Kampioenschap en in Antwerpen is er de eerste editie van het nieuwe meestertornooi. Beide tornooien zullen de komende week onze aandacht opslorpen. Op wie moet u uw geld inzetten?

Vorig jaar was het BK in Namen razendspannend dankzij de afwezigheid van 1 duidelijke topper. Dit jaar is die topper er wel: Alexandre Dgebuadze is de enige GM op de lijst. Bovendien behaalde hij 2 jaar geleden al een overdonderende titel. Toch gelooft u niet dat hij het zomaar cadeau zal krijgen. Uit de poll die we gehouden hebben (zie rechts deze pagina) blijken 2 dingen:

– Dgebuadze is favoriet, maar we hopen/verwachten ook veel van Mher Hovhanisian.
– Onze lezers kennen niets van schaken, noch van politiek want Yves Leterme kreeg veel te veel stemmen.

  MherWij hopen in ieder geval dat uw wensen en verwachtingen uitkomen want dan gaan we een prachtig tornooi zien. Uw verwachtingen zijn ook niet onlogisch. Mher speelt al heel het seizoen op een bijzonder hoog niveau, zijn rariteiten op de Brugse Meesters zelfs niet meegeteld, en zijn rating zal morgen waarschijnlijk rond de 2420 liggen. Bovendien klopte Mher al 2 GM’s dit jaar. Ook interessant is de onderlinge confrontatie tussen hem en Dgebuadze: Die laatste won ze allemaal, maar kreeg wel telkens wit.

  Toch zullen we andere spelers maar niet uitsluiten: Saibulatov is hier blijkbaar minder gekend, maar is voorlopig de 2e elo en Claesen kan met zijn pak ervaring misschien ook wel voor een verrassing zorgen. En uiteraard doet titelverdediger Mohandesi ook mee. Vanaf morgen weten we het u te zeggen. De schaakfabriek is ter plaatse en covert het tornooi uitvoerig:

  • De schaakfabriek-telex: Volg live de gebeurtenissen in Namen dankzij een telex die zich erg snel update.
  • Analyses: Wij hebben onze eigen commentator mee in de persoon van Roy Schoemans (2226) én hopen u ook erg veel analyses van de spelers zelf te brengen. Zo zullen de Decosters en Hovhanisians (en vele anderen) zeker hun steentje bijdragen tot onze verslaggeving.

  De schaakfabriek zorgt ook voor het officiële tornooibulletin. Wij zijn fulltime ter plaatse op 30 juni, 1, 6, 7 en 8 juli. De andere dagen krijgen we dagelijks rapportering van Thierry Verspecht, die de franstalige verslaggeving in Namen verzorgt.
  MiroIn Antwerpen lijkt het tornooi voorspelbaarder: Evgenij Miroshnichenko zou er bovenuit moeten steken. Ook daar zullen wij geregeld verslagen van brengen (Ruud Jansen gaat ter plaatse + wij hebben onze contacten). Conclusie: een erg drukke periode, maar heel veel schaakfabriek en schaakplezier.

  Geef een reactie

  Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.