Hovhanisian stoomt door!

MherHij klopte Shahin Mohandesi en is nu alleen leider met een half punt meer dan Dgebuadze, die Saibulatov versloeg. Ook Pascal Vandevoort blijft in de running na zijn overwinning tegen Luc Henris. In de open reeks is de situatie onveranderd gebleven na remises op de topborden…

Onder het motto “we kunnen niet overal zijn” trokken wij vandaag naar Antwerpen om Miroschnichenko zijn eerste partij in België te zien verliezen én om meer dan een uur met Jan Timman te babbelen. Allemaal zeer de moeite en dat verslag volgt vanavond of morgen nog, maar eerst nog de dagelijkse portie BK 2007.

Want in Namen stonden de 2 leiders tegenover elkaar: Hovhanisian en Mohandesi. Zoals ik in het vorig artikel al uitlegde, had Mher nog een appeltje te schillen met de titelverdediger. En dat appeltje, dat schilde hij. Mher trok in de aanval en in een vrij thematische stelling haalde hij de bovenhand. Mher is nu alleen leider.

Dgebuadze

Een halfje achter hem vinden we de herrezen Alexandre Dgebuadze. Hij won vandaag vlot van Saibulatov en lijkt helemaal hersteld van zijn vroege remises in het tornooi. Ook Pascal Vandevoort houdt zich stevig na zijn nederlaag in de eerste ronde: opnieuw winst, nu tegen Luc Henris (die 2/2 haalde).

Vandevoort

Onderaan de stand is Laurent aan zijn comeback gewonnen dankzij een overwinning tegen Marechal en is Schuermans nu definitief hekkensluiter met nog steeds 0,5/6.

In de open reeks blijft Robin Leenaerts het goed doen. Vandaag hield hij Spanoghe op remise. Dankzij de remise op bord 2 tussen Tonoli en Noiroux blijven Leenaerts en Spanoghe aan de leiding. Yves Duhayon won van Daces en komt zo op gelijke hoogte met Tonoli en Noiroux.

Vandaag geen heel lang verslag dus, maar vanaf morgen zitten we om 14u live in Namen en moet u dus niets missen van de spannende finale van het BK. Dankzij Roy Schoemans hebben we wel ons analysebestand kunnen updaten met analyses van Jelle Sarrau, Yordi Schaeken en Willem Gijsbers (het is eens iets anders).

Hovhanisian-Mohandesi 1-0
Dgebuadze-Saibulatov 1-0
Vandevoort-Henris 1-0
Wiley-Claesen 1/2
Draftian-Van Mechelen
Decoster-Akhayan 1/2
Laurent-Marechal 1-0
Werksma-Bolzoni 1-0
Schuermans-Duric 0-1

Leenaerts-Spanoghe 1/2
Tonoli-Noiroux 1/2
Duhayon-Daces 1-0
Hamblok-Thirion 0-1
Todts-Ponnet 0-1

Lees het verslag van ronde 5.

 1. guy ponnet
  guy ponnet05-07-2007

  Todts-Ponnet = 0-1

 2. wim
  wim05-07-2007

  Proficiat Stefan!

  Een mooie partij van Vandevoort en verder veel succes gewenst aan Mehr!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.