Renette verplettert tegenstand in Houthalen

Hans RenetteDe Limburger gaf een Fischeriaans optreden door het blitztornooi in Houthalen te winnen met maar liefst 13.5/14! De tegenstand was nochtans niet mals: de tweede plaats was voor Steven Geirnaert, de derde voor Mher Hovhanisian…

Het blitztornooi in Houthalen kent een jarenlange traditie, maar nog maar zelden was het zo sterk bezet als dit jaar. 59 deelnemers, waaronder 10 2000+’ers. De blikvangers waren uiteraard blitzspecialist Hans Renette (2481 blitzelo), Steven Geirnaert (2334), IM Mher Hovhanisian (2324 blitzelo), Benjamin Nachbar (2280), Roy Schoemans (2244) en Ruud Jansen (2227). Voeg daar nog eens sterke jeugdspelers als Jelle Sarrau, Stef Soors en Roel Hamblok bij en je hebt een mooie deelnemerslijst.

De speelzaal

Blitztornooien in Limburg worden bijna altijd door Hans Renette gewonnen, maar nu leek de tegenstand toch sterk genoeg om er een echt spannend tornooi van te maken. Helaas bleek die hoop ongegrond. Het eerste cruciale moment van het tornooi kwam in ronde 5, toen Renette van Geirnaert won en Hovhanisian van Nachbar verloor. Vooral die laatste partij was opvallend. Mher’s tijd viel met nog 1 seconde op de klok voor Nachbar. Ondanks het feit dat er lustig met de stukken werd gegooid (per ongeluk uiteraard) en de tijdsweergave er ongetwijfeld door beïnvloed was, claimde de anders altijd sportieve Nachbar toch de winst. Mher voelde zich tekort gedaan en riep scheids Luc Cornet erbij, maar die had niets gezien en kon dus niet ingrijpen.

Benjamin Nachbar

Voor de Armeen betekende dit verlies toch wel een tik, want de ronde daarop verloor hij kansloos van Jelle Sarrau. Hans werkte intussen verder aan de voorsprong door Ruud Jansen, Benjamin Nachbar en Roy Schoemans te kloppen (die laatste met onreglementaire zet). Enkel Jelle Sarrau slaagde erin een halfje van de leider af te snoepen.

Het kneusje van de avond was Roy Schoemans, die na zijn nederlaag tegen Renette de ene partij na de andere verloor. Bij elke blunder (en het waren er blijkbaar nogal wat) hoorde je de Lommelaar kreunen en zuchten wat de sfeer in het broeierig hete zaaltje wat luchtiger maakte. Daar zorgde ook Steven Geirnaert voor toen Stef Soors een remiseaanbod van hem aannam terwijl Geirnaert’s vlag er eigenlijk al lag. “Ze moeten het ooit leren”, lachte Steven in zijn typische stijl.
Roy Schoemans

Geleidelijk aan herpakte Mher zich en hij klom opnieuw naar de top-3. Daar vochten Geirnaert, Ruud Jansen en Jelle Sarrau voor de ereplaatsen. Zij lieten onderling wat puntjes liggen, terwijl Renette nu ook Mher kon verslaan. Het tornooi was daardoor al voor de laatste ronde beslist.

Geirnaert

De tweede plaats ging uiteindelijk naar de door Duvel geïnspireerde Steven Geirnaert met 11/14 (2.5 punt achter Renette dus!), de derde was voor de Armeense IM. Nachbar, Jansen, Sarrau en Stef Soors eindigden op een gedeelde 4de plaats met 9.5/14. Die laatste speelde een prima tornooi, ondanks het feit dat blitz niet zijn sterkste kant is (en hij ook niet echt geïnspireerd was door een Duvel, zie foto).

Soors

Renette scoorde trouwens de hallucinante tpr van 2685. Hoegenaamd niet slecht. Wij geven nog even de top-10:

 1. Hans Renette, 2481, 13.5/14
 2. Steven Geirnaert , 2334, 11
 3. Mher Hovhanisian, 2324, 10.5
 4. Benjamin Nachbar, 2280, 9.5
  Ruud Jansen, 2227
  Jelle Sarrau, 2115
  Stef Soors, 1865
 5. Jan Lagrain, 2054, 8.5
  Kris Theunissen, 2057
  Roel Hamblok, 1844

En nog enkele foto’s:

Steven en Mher

Mher en Geirnaert hebben het spelletje nog niet zo goed begrepen.

Renette

De winnaar.

Ruud Jansen

Ruud Jansen, ook wel bekend als een van onze reporters.

?

Guess who…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.