Harikrishna leidt in Montreal

HarikrishnaHet is niet echt wereldschokkend nieuws en het is ook niet echt een wereldschokkend tornooi. Toch besteden wij er een kort stukje aan, want Harikrishna won van Short op een wel erg opvallende manier: met zwart, in minder dan 20 zetten, in een Petrov! Voorts is Vassily Ivanchuk er in zijn tweede “ik” beland…

De Petrov is heden ten dage een van de meest gevreesde zwarte wapens van de topschaker: oerdegelijk en dikwijls goed voor een vlotte, zwarte remise. De Indiër Pentala Harikrishna dacht ook deze weg te volgen. Na zijn overwinning tegen Sutovsky zou een vlotte remise met zwart tegen Short niet slecht zijn. Short deed echter dingen die een mens niet van hem verwacht: hij verloor in amper 19 zetten! Zelden gezien in deze opening. De blunder was ook navenant:

Wie ook meedoet in Montréal is Vassily Ivanchuk. Hij vertoeft voorlopig in zijn tweede “ik”, met name de ongeïnteresseerde: 2 snelle remises dus. Wie weet belandt hij nog in zijn eerste “ik” en kan hij nog eens huilen als een wolf of zingen als een Rus (Ivanchuk huilde ooit als een wolf na een nederlaag en zong na een overwinning. Raar, maar echt waar!).

 1. scheven
  scheven23-07-2007

  omgekocht

 2. Robbie
  Robbie24-07-2007

  Ik zeg je toch! Tjukkie is altijd labiel geweest!
  Oekrainers zijn ook rare volk,geloof me!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.