Ringoir doet het prima in Denemarken

SargissianDe Armeen Gabriël Sargissian en de Pool Michael Krasenkow zijn de enigen die nog het maximum van de punten hebben in de Politiken Kup. Zij staan met 5/5 dan ook aan de leiding. In Denemarken vonden we vandaag ook de Belgische jeugdspeler Tanguy Ringoir terug, die een prima tornooistart kent. In Montreal zijn de kaarten herdeeld en we sporen nog wat Belgen op in het buitenland…

Gabriël Sargissian is aan het freewheelen in Denemarken. Hij won zijn 5 partijen en deed dat zonder veel moeite. Enkel Michael Krasenkow kan hem volgen. Beiden ontmoeten elkaar morgen. In diezelfde Politiken Kup staat ook een Belg in de top-15: Tanguy Ringoir doet het namelijk prima met een overwinning tegen de Indiër Rohit (2470) en een remise tegen IM Skytte (2420). 4/5 en dat is goed voor de 11de plaats. Zijn eerdere remise tegen Guttulsrud (1400) is daarmee snel vergeten. Morgen mag Tanguy het opnemen tegen FM Rasmussen.

 • Politiken Kup
 • De overwinning van Ringoir tegen Rohit kan je naspelen bij “games” ronde 4, de remise tegen Skytte in ronde 5

Ringoir

In Montreal is de stand helemaal veranderd dankzij de nederlagen van de leiders. Tiviakov verloor van Kamsky en Harikrishna deed hetzelfde tegen Eljanov. Vassily Ivanchuk zit opnieuw op het goede spoor dankzij een overwinning tegen Nigel Short, die daarmee troosteloos laatste is met 0/5! Chucky, Kamsky en Eljanov hebben het heft in handen genomen. Zij leiden met 3/4.

In Biel was er vandaag 1 beslissende partij: Onischuk won nogal verrassend van Alexander Grischuk. Grischuk offerde een stuk voor 3 pionnen, maar kreeg een prima stelling. Enkele grote fouten op het einde van de partij deden de boel volledig kantelen. Grischuk leek volledig de pedalen kwijt te zijn. In de topper tussen Carlsen en Polgar werden de puntjes gedeeld.

Polgar-Carlsen

Gisteren hebben we onze blik even naar Servië gericht voor de prestaties van enkele Belgen. Nog even toevoegen dat we Roel Goossens en Maarten Wouters vergaten te vermelden als deelnemers. Vandaag trekken we naar Tsjechië voor enkele jeugdspelers. In Pardubice zijn 400 schakers elkaar aan het bekampen. Naast enkele GM’s zien we ook 4 kleine Belgjes achter de stukken zitten: Sigiswald en Wiebke Barbier, Arno Bomans en Louise Beukema. Zij spelen er in groep C en E (de -2200 en de -1800). Arno Bomans doet het daar voorlopig uitstekend met 3/4. De andere Belgen halen voorlopig logische resultaten, maar zullen nog wel voor een verrassing zorgen.

 1. wim
  wim24-07-2007

  Wiebke en Louise spelen in de E-groep. De broer van Louise, Stefan speelt (voor Nederland en samen met nog 40 andere Noorderburen) in de B-groep. Er spelen in totaal meer dan 1700 schakers in 5 verschillende reeksen!

 2. Hans
  Hans25-07-2007

  Er spelen ook enkele Belgen mee in Avoine

 3. Loperke
  Loperke25-07-2007

  En ook in Chambéry dat zaterdag start !

  http://festivaldechambery.over-blog.com/

 4. Der Alte
  Der Alte25-07-2007

  De familie Baekelant aan het werk op Kreta: http://www.greekchess.com/cup2007

 5. wim
  wim26-07-2007

  De familie Baekelant is blijkbaar gestopt na ronde 4?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.