Bu verslaat Polgar!

BuDe Chinees Bu Xianghzi heeft zich goed hersteld van zijn nederlaag tegen Carlsen. De jonge Chinees won vandaag van Judith Polgar. Voorts zijn er ontzettend veel Belgen in het buitenland actief. En we nemen ook nog afscheid van een prachtige speler…

Judith Polgar zorgt altijd voor spektakel en kan in haar goede dagen prachtige dingen laten zien. Haar grote zwakte is echter haar regelmatigheid, of beter: haar onregelmatigheid. In Biel lijkt dat patroon zich te herhalen. Polgar, die de eerste ronde nog goed won van Van Wely, verloor van de jonge Chinees Bu Xianghzi. Diens zelfvertrouwen, dat hij opgebouwd had door het open tornooi van Canada te winnen, lijkt dus niet bepaald aangetast. Van Wely is naar de laatste plaats gezakt. Hij verloor van Motylev, terwijl Grischuk mooie winstkansen had opgebouwd, maar uiteindelijk niet verder kwam dan remise.

Grischuk-Radjabov
In de Politiken Kup is de topper tussen Sargissian en Krasenkow op remise geëindigd, waardoor de Amerikaanse GM Nick De Firmian zich naast hen aan de leiding hijst. Tanguy Ringoir kon zijn goede reeks voortzetten. Hij speelde opnieuw remise tegen FM Rasmussen (2440 en aan de doping tegenwoordig).

Hoe zit het met de andere Belgen in het buitenland? We krijgen veel tips binnen en geven een overzicht: Momenteel kan je de prestaties van de landgenoten volgen in Avoine, Pardubice, Servië en Kreta. Zaterdag start het tornooi in Chambéry en ook daar zal de Belgische driekleur even wapperen. In Pardubice is Arno Bomans trouwens uitstekend bezig. Hij won vandaag opnieuw (tegen ene Snorek, 2161) en staat mee aan de top van de rankschikking met 4/5.

Ian Rogers, foto chessbase

Dat zal de gemotiveerde lezer toch al een stukje verder helpen. Dan is het nu tijd voor varia: De man op de foto is de Australiër Ian Rogers. Wat is ermee? Wel, Rogers heeft aangekondigd te stoppen met competitieschaak. Dat is doodjammer, want Rogers was een graag geziene gast op vele sterke open tornooien. Hij was de eerste GM in Australië en werd daar ook meermaals kampioen. Maar écht bekend werd hij door zijn prachtige speelstijl. Rogers koos altijd (en dit mag je vrij letterlijk nemen) voor agressieve en weinig gebruikelijke openingen en offerde als de gelegenheid zich voordeed. Een fantastische speler! We zouden u tientallen pareltjes kunnen aanbieden, maar houden het bij een om af te sluiten. Een prachtige offerpartij van Rogers:

  1. Mrxjn
    Mrxjn25-07-2007

    dit is echt een zotte partij…

  2. KAra
    KAra26-07-2007

    Felix Beeckmans doet het bijzonder goed in Avoine. 4,5 op vijf met winst tg 2400 en remise tg Dgebuadze. Goed voor een tpr van 2637!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.