Tiviakov neemt opnieuw de leiding in Montreal

TiviakovTerwijl de heren in Biel een rustdag houden, spelen ze in Montreal en dies meer gewoon door. De Nederlandse kampioen Sergey Tiviakov heeft in Montreal Ivanchuk, Kamsky en Eljanov opnieuw voorbijgestoken. In de Politiken Kup heeft Krasenkow de leiding genomen. En het BK heeft ook het Armeense nieuws bereikt…

Ze spelen pingpong in Montreal. Dat is de conclusie die je zou kunnen trekken na de eerste 6 rondes. Eerst domineerden Tiviakov en Harikrishna het deelnemersveld. De grote kanonnen Ivanchuk, Kamsky en Eljanov namen het dan over om vervolgens te berusten in enkele remises. Tiviakov herstelde zich door met zwart te winnen van de thuisspeler Bluvhstein. Hij wipt over de rest en staat nu terug aan de leiding.

Nigel Short

Voor Nigel Short is het een desastreus tornooi. Ooit was de Brit nog de uitdager van Kasparov en deed hem zelfs wankelen in verscheidene partijen. Nu verblijdt Short vele tornooien nog met zijn aanwezigheid, maar wordt bij momenten gewoon weggespeeld door “janneke en mieke”. Vandaag was Pascal Charbonneau (2503) het tevreden Janneke. Beide heren stonden met 0.5/5 laatste en zelfs nu kon Short zijn stelling niet staande houden. 0.5/6, het zal hem niet veel overkomen.

In de Politiken Kup heeft Mihail Krasenkow de topper tegen Peter Heine Nielsen gewonnen. Zijn co-leiders Sargissian en De Firmian remiseerden, waardoor de Poolse GM nu alleen eerste staat. Belgje Tanguy Ringoir blijft solide schaken met opnieuw een remise tegen een FM, Espen Lund (2408).

We hebben al talrijke Belgen gevonden in het buitenlandse schaaknieuws. Felix Beeckmans schittert in Avoine met 4.5/5 (tpr 26..), maar onze aandacht werd getrokken door Armenië. De officiële website van de Armeense schaakbond volgt daar al hun nationale helden, als daar zijn Aronian, Sargissian, Asrian, Akopian, enzovoort enzovoort. Een van hun berichtjes van de afgelopen weken ging echter over het Belgisch Kampioenschap in Namen, waar de prestatie van Mher Hovhanisian werd opgemerkt.

Het is uiteraard niet veel waard, maar toch leuk om te zien dat Hovhanisian in zijn land blijkbaar ook soms nog gevolgd wordt, zelfs met een n extra in zijn naam. Mher is trouwens vanaf zaterdag aan het werk te zien in het tornooi in Charleroi, dat wij uiteraard zullen coveren. Er is een GM-groep met de in België heroptredende Bart Michiels. Dat belooft dus de moeite te worden.

Alle Belgen in het buitenland spelen in de volgende tornooien:

  1. Johan
    Johan26-07-2007

    Link van Kreta werkt niet voor mij.

  2. Robbie
    Robbie26-07-2007

    de reden waarom Nigel Short nu slecht speelt is naar het schijnt dat hij last heeft van het tandpijn!
    Maar ja, ik vermoed ook wel dat hij zijn beste tijd gehad.
    Jammer…

  3. Jan Lagrain
    Jan Lagrain26-07-2007

    De link is hersteld

    en bedankt fideel 🙂

  4. The Voice
    The Voice27-07-2007

    btw, Thibaut Maenhout speelt mee in ONK Dieren, zie http://www.schaakbond.nl !

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.