Carlsen blinkt uit in Biel, Gharamian in Charleroi

Carlsen

Analyse Georgiev-Michiels

Magnus Carlsen is zijn weg naar de absolute wereldtop aan het inzetten. In Biel klopte hij vandaag co-leider Onischuk en staat nu al een vol punt los op de concurrentie. In Montreal is het weer Ivanchuk die lijkt te gaan winnen en in Charleroi was er 1 winstpartij: Gharamian versloeg Eliet…

Het tornooi dat we deze week het meeste zullen volgen, is het internationale tornooi van Charleroi. In de tweede ronde van de GM-groep was er slechts 1 beslissende uitslag: Tigran Gharamian won van Nicolas Eliet. De rest speelde remise. De Open groep is vandaag gestart, maar de eerste ronde bracht praktisch geen enkele verrassing.

Bart Michiels herstelde zich vandaag na zijn nederlaag van gisteren met een goede remise tegen GM Georgiev na een grote blunder in de opening. Dankzij Valeer Maes hebben wij een uitgebreide analyse van die partij. Klik hier om hem online na te spelen (op deze pagina kan je hem ook downloaden).

Zondag zijn wij ter plaatse, onderaan geven we nog even de link naar de officiële website.

Carlsen-Onischuk
Magnus Carlsen is hot! In Linares dit jaar toonde hij al dat de kloof met de wereldtop steeds kleiner wordt, maar in Biel drijft hij deze tendens helemaal door. 4/5 is de niet onaardige score van het Noorse wonderkind, zeker niet als je weet dat hij vandaag van de andere man in vorm won, Alexander Onischuk. Carlsen heeft nu een punt meer dan Avhruk en Onischuk.

Ivanchuk

Het tornooi van Montreal lijkt een erg spannende ontknoping tegemoet te gaan en dat dankzij enkele verrassende wendingen. Vooreerst verloor leider Tiviakov van Harikrishna. Dat was het teken voor Ivanchuk om zijn roze training aan te trekken. Kamil Miton wist toen al hoe laat het was en inderdaad: Chucky sloeg genadeloos toe en neemt de leiding. Tot zover niets abnormaals, maar dé stunt kwam, hoe kan het ook anders, van Nigel Short. De man had nog niks klaargekregen dit tornooi tot hij vandaag verrassend Eljanov versloeg (met zwart), de eerste overwinning van de Brit. Daarmee is Eljanov uitgeteld voor de eindzege.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.