Gharamian op koers voor een GM-norm

GharamianDe Franse Armeen scoorde de laatste 2 rondes 2/2 tegen Terrieux en Vandevoort en staat alleen aan de leiding met 4/5. Daarmee zit Gharamian perfect op schema voor een GM-norm. Om die te halen moet je 6.5/9 scoren. Bart Michiels hoeft niet meer aan de norm te denken, maar is gisteren toch aan een kleine heropstanding begonnen door te winnen van Nicolas Eliet. Die partij hebben wij trouwens in aanbieding. Voorts nog 1 variaatje: Marigje Degrande in Zomer 2007…

Op papier was en is Tigran Gharamian de man van wie het meeste verwacht wordt als je kijkt naar de mogelijkheid om een norm te scoren. Met zijn rating van 2519 en zijn ene norm kan je stellen dat hij al een GM-niveau haalt. Voorlopig stelt Gharamian niet teleur. De altijd piekfijne Fransman van Armeense afkomst (alles wat op -ian eindigt komt uit Armenië) herstelde zich namelijk prima van zijn voorbereidingskwakkel tegen Michiels (zie vorige artikel) en won zijn laatste twee partijen: Terrieux en Vandevoort moesten eraan geloven.

Gharamian leidt met 4/5. Hij wordt op de hielen gezeten door GM Georgiev. Die staat alleen tweede met 3.5/5 na een overwinning tegen Vandevoort (die na zijn mooie partij tegen Vanderstricht met 0/2 door het leven moet gaan) en een remise tegen mede-GM Kveinys. Die laatste staat samen met GM Rausis op de derde plaats met 3/5.

Michiels

Hoe zit het intussen met Bart Michiels? Wel, die is stilaan aan het bekomen van zijn nederlaag in de eerste ronde. Na enkele remises kon hij gisteren voor het eerst ook nog eens winnen, van elogelijke Nicolas Eliet. Michiels is nog steeds strijdlustig, want hij weigerde een vroeg remiseaanbod van de Fransman. Wij hebben dankzij Valeer Maes 3 partijen van Michiels gekregen, waaronder de schitterende strijd van zondag tegen Gharamian. Speel ze hier online na. Uiteraard hopen we u binnenkort nog meer te kunnen aanbieden.

Michiels heeft nu 2.5/5, net als Geert Vanderstricht. Eliet en Laurent hebben 2/5, Vandevoort 1.5 en Terrieux 1/5.

GM Buhmann

In de open reeks waren verrassingen gisteren legio. Zo verloor Pieter Claesen van ene Sclacmender en won jeugdspeler Grégoire Marville van Shahin Mohandesi. In de vierde ronde was het IM Michel Jadoul die sneuvelde tegen Victor Angel Bolzoni (hem kennen we nog van het BK elite in Namen). Wél onaantastbaar tot nog toe zijn de twee grote favorieten: GM Buhmann en IM Hovhanisian. Van Mechelen en Le Quang waren niet opgewassen tegen de twee elokanonnen. In ronde 5 mochten Mher en Rainer tegen elkaar met een verwachte remise tot gevolg.

Er zijn 4 leiders in die open reeks: Hovhanisian, Buhmann, Wim Maes en de Duitser IM Laszlo Hetey. Alle uitslagen staan op de officiële site van het tornooi.

De speelzaal

Intussen heeft het schaken de media nog eens gehaald. Niet met een groepje peuters die stukken in hun mond steken (hoe schattig dat ook moge zijn), maar wel met Marigje Degrande. De Belgisch Kampioene was maandagavond te gast bij Ben Crabbé in Zomer 2007 op één. Wij hebben het filmpje nog niet online gevonden, maar plaatsen het hier zeker als het zover is.

  1. KAra
    KAra01-08-2007

    Over toeval gesproken, bijna gelijktijdig met de uitzending van Marigje deed Steven Beuselinck mee aan het spelprogramma de Canvascrack.
    Jammer genoeg zal zijn deelname daaraan maar eenmalig zijn gezien de crack net ietsje meer wist…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.