Marigje Degrande in Zomer 2007

DegrandeWe hebben het al eens kort aangekondigd: Belgisch dameskampioene Marigje Degrande was maandag te gast in het één-programma Zomer 2007, gepresenteerd door de onvolprezen Ben Crabbé. Wij hebben dankzij een aandachtige lezer nu ook het filmpje gekregen…

Maandag was trouwens een dag waarin het Belgische schaken in de aandacht stond. Op exact hetzelfde moment kregen Marigje Degrande (Zomer 2007) en Steven Beuselinck (De Canvascrack) airplay op onze openbare zender.

Beuselinck probeerde een crack te verslaan, maar bij Marigje Degrande ging het echt over schaken, meer bepaald over haar nieuwe titel. Ze mocht ook een partij spelen tegen Axl Peleman (u weet wel, die Antwerpse, kale zanger) en rara: ze koos voor een soort herdersmat. Wat ons betreft een perfecte varia in al dat tornooigeweld. Dankzij Thijs Vermeir kunnen wij u het filmpje nu ook aanbieden. Wij danken hem!

 1. Theo
  Theo04-08-2007

  Echt een leuk interview 🙂
  Goed om te zien dat schaken soms eens wat media-aandacht krijgt, zeker vrouwenschaak!

  Goede uitleg, Marigje! 🙂
  (en proficiat met de Belgische titel! Veel succes Europees!!)

  😉
  Theo

 2. lisa
  lisa14-08-2007

  proficiat marigje

  en een mooi interview

  lisa

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.