Er zijn nog 3 leiders in Geraardsbergen

VanderstrichtNa 4 rondes is de eerste afscheiding in Geraardsbergen gebeurd. Nog 3 spelers hebben het maximum van de punten, met name topfavoriet Geert Vanderstricht, Grisha Kodentsov en Robert Schuermans. Die laatste zorgde voor de verrassing van de vierde ronde…

Waar zijn de foto’s?

104 deelnemers zijn afgezakt naar het toeristisch centrum “Koetshuis” om te genieten van het gezellige, maar toch sterk bezette schaaktornooi in Geraardsbergen (in de volksmond ook wel “Giesberg” genoemd). Enkele dagen geleden plaatste die club hier een advertentie en vatte het tornooi samen met de woorden “mooi decor, ontspannen sfeer”. Dat was reclame, maar er is geen woord van gelogen. Het “Koetshuis” is een prachtige locatie, waar alle spelers in volledige rust kunnen schaken en erna genieten van het rustige terras op het grasplein. Wij hebben helaas nog geen foto’s omdat ondergetekende op het lumineuze idee kwam de batterij van zijn fototoestel te vergeten. Daarvoor zullen jullie dus nog een dagje moeten wachten, voorlopig kunnen we de sfeer wel scheppen door enkele foto’s van vorig jaar te tonen.

De start van het tornooi viel dit jaar samen met de tornooien in Hengelo en Vlissingen en dus waren er iets minder deelnemers dan normaal. Toch was organisator Dirk Flammée niet ontevreden. Met Geert Vanderstricht, Shahin Mohandesi, Jan Van Mechelen en nog meer dan 40 2000+’ers blijft dit open tornooi immers de moeite om volgen.

Vanderstricht, Schuermans en Kodentsov leiden na 4 rondes

SchuermansNa 2 dagen en 4 rondes zijn er nog 3 leiders met 4/4. Geert Vanderstricht rekende al af met één concurrent: Emanuel Nieto (2255). Na een gelijkopgaande opening pakte Vanderstricht uit met een mooi trucje en won een stuk. Voor Nieto was dat voldoende om op te geven, voor Mohandesi duurde het iets langer. Tegen Schuermans probeerde hij nog vrij lang remise te houden met een toren en een stuk minder! De opgave, die al veel eerder had kunnen komen, kwam er uiteindelijk toch, waardoor Schuermans weer maar eens toont dat hij soms sterk uit de hoek kan komen. De derde leider is Grisha Kodentsov (die voor een Nederlandse club speelt). Ook hij heeft 4/4.

RingoirNet onder hen was er een interessante strijd tussen Tanguy Ringoir, die we nog eens in eigen land aan het werk kunnen zien, en Jan Van Mechelen (die we overal aan het werk kunnen zien). Van Mechelen kon een dame voor 2 stukken winnen, maar verkoos een andere goede voortzetting door een pion en 2 stukken voor een toren te krijgen. Het zag er gewonnen uit, maar Ringoir kon de belangrijke pion terugwinnen en wist na wat ploeterwerk remise te houden. Zij volgen op een halfje. Morgen is er opnieuw een mooi duel met de oude rot, Schuermans, tegen de jonge knaap, Ringoir.

  1. Paradijsvogel
    Paradijsvogel13-08-2007

    Go Robert !

  2. brabo
    brabo14-08-2007

    Robert heeft het tornooi van Geraardsbergen gewonnen (op scheidingspunten). Een erg knappe prestatie van onze Deurnse Bobby Fisher die een toonbeeld is voor vele schakers.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.