Lisa Lagaert is Nederlands dameskampioene!

LagaertIn de D-reeks van het Nederlandse jeugdkampioenschap in hengelo heeft de Belgische Lisa Lagaert het dameskampioenschap gewonnen. Ze eindigde met 8.5/13 10de en dat was genoeg om de andere meisjes van de reeks af te houden. In Luik is het tournoi de la vierge begonnen. Noiroux en Uhoda staan na 4 rondes samen aan de leiding met 3.5/4 en troeven daarmee voorlopig tornooifavorieten Thirion en vooral Stéphane Hautot af. De verrassing van het tornooi is de jonge Florian Piérard. En nog goed nieuws: De Saligo’s eindigden allebei in de top-20 van het Europees Kampioenschap. Een overzicht…

Florian Pierard verrast Hautot

Een dertigspelers strijden in Luik om het Tournoi de la Vièrge te winnen. De grote favoriet is Stéphane Hautot (2363) die ook al 2 IM-normen scoorde. Hij steekt er elogewijs bovenuit, maar enkele spelers lijken in staat hem moeilijkheden te bezorgen: Marcel Thirion (2189, in ’98 nog Belgisch Kampioen in de A-reeks), Kevin Noiroux (de Belgisch kampioen van de open reeks van dit jaar), Albin Dal Borgo (2147) en Philippe Uhoda (2165) zijn de voornaamste namen wat dat betreft.

ThirionDe start werd gedomineerd door Marcel Thirion die zijn eerste 3 partijen won en alleen aan de leiding stond. Maar in ronde 4 werd hij door Philippe Uhoda (die met 2.5/3 tweede stond) geklopt. Kevin Noiroux stond ook slechts een halfje af (tegen Dal Borgo) en is nu co-leider met Uhoda. Voor de rest worden de eloverhoudingen best goed gerespecteerd.

Op één iemand na: de teleurstelling van het tornooi totnogtoe is Stéphane Hautot. Hij speelde in de eerste 4 rondes al 3 remises en staat pas op de 8ste plaats. Zijn prestatie staat in schril contrast met de prima score van Florian Pierard. Deze knaap hield Hautot op remise en volgt op een punt van de leiders met 3/4. Met dank aan Christophe Thiry voor de informatie.

Lisa Lagaert wordt Nederlands jeugdkampioene!

LagaertEen Belgische verrassing was er in de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Hengelo, waar zowaar een Belgische een titel gehaald heeft. In de D-reeks (de kleintjes om het simpel uit te drukken) scoorde Lisa Lagaert 8.5/13 en eindigde daarmee op een knappe tiende plaats. Belangrijker: ze was met die score het beste meisje en overtrof de verwachtingen (voor het tornooi was 8/13 de ambitie). De beste Belg was ze net niet, want op de 9de plaats vinden we Lars Swijsen terug die zijn tornooi prima eindigde met een overwinning en eveneens een score van 8.5/13. Beiden remiseerden trouwens in de onderlinge ontmoeting.

GijsenIn Hengelo valt ook de prestatie van Stief Gijsen op. Hij speelde in de laatste ronde in de B-groep nog een titelduel, maar verloor jammerlijk van Lars Ootes. Gijsen werd wel nog 5de met 6.5/9, toch wel een goede prestatie. In de andere reeksen waren de Belgen duidelijk aanwezig en zien we in elke rankschikking wel een Belg terug in de top 10 of 20 van de stand.

Pieter Saligo haalt top-10 van Europa

SaligoOm af te sluiten meer Belgisch jeugdnieuws: Pieter Saligo is op het Europees kampioenschap in Müreck mooi 8ste (gedeeld zevende op precies te zijn) geworden met een score van 5.5/9. Zijn zus Laura deed het ook prima met 6/9 en een 14de plaats.

  1. Theo
    Theo13-08-2007

    Is er een website van dit Nederlands Kampioenschap in Hengelo?

    thx! 😉

  2. de teller
    de teller13-08-2007

    http://www.onjk.nl

  3. Francky PSV
    Francky PSV13-08-2007

    LISA Klasse!!!

  4. Theo
    Theo14-08-2007

    ohh…. bedankt voor de link, Teller!

    Proficiat Lisa!! 🙂

  5. lisa
    lisa14-08-2007

    heeft laura meer punten dan pieter? en ze staat lager?

  6. lisa
    lisa14-08-2007

    danku

  7. lisa
    lisa14-08-2007

    laura en peter deden het super goed 🙂

  8. Luc Oosterlinck
    Luc Oosterlinck15-08-2007

    Proficiat Lisa en er nog meer in geloven in u onbeperkte mogelijkheden.

  9. Luc Oosterlinck
    Luc Oosterlinck15-08-2007

    Ook wens ik Maarten De Vleeschauwer met zijn behaalde 4de plaats een grote proficiat.

  10. Luc Oosterlinck
    Luc Oosterlinck15-08-2007

    En zeker de familie Saligo niet met hunder schitterend resultaat in Europees kampioenschap in Müreck

    Laura please stopt niet met schaken je heb zoveel schaakmogelijkheden.

  11. Saligo Pieter
    Saligo Pieter16-08-2007

    Lisa,

    Pieter heeft 5,5 punten en laura 5 punten (zetfout)
    Van harte proficiat met jouw behaalde resultaat Lisa !!!

    beste groeten
    Doei !!!
    Pieter

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.