Schuermans wint tornooi van Geraardsbergen

SchuermansUpdate 17.08: Nog meer foto’s!

Robert Schuermans heeft voor een kleine verrassing gezorgd door in Oost-Vlaanderen het tornooi van Geraardsbergen te winnen. Hij eindigde samen met favoriet Geert Vanderstricht en Victor-Angel Bolzoni met 6/7, maar haalt het op scheidingspunten…

Geert Vanderstricht was dé uitgesproken tornooifavoriet. Zijn rating lag duidelijk hoger dan die van zijn tegenstanders en na 4 ronden stond Vanderstricht aan de leiding met 4/4. Robert Schuermans dreef mee met een knappe overwinning op Shahin Mohandesi.

Schuermans-VDSDe eerste afscheiding kwam er in ronde 5. Vanderstricht werd op remise gehouden door Kodentsov (2299), terwijl Schuermans voor het “experience-team” een vol punt binnenrijfde tegen “Young Stars”-vertegenwoordiger Ringoir. Volgende week begint in Amsterdam trouwens de clash tussen de oude rotten en de jonge knapen. Dit geheel terzijde, want het belangrijkste was dat Schuermans aan de leiding kwam met een bonus van een half puntje.

In ronde 6 kon Vanderstricht opnieuw bijbenen dankzij een overwinning op Bart Dekker, terwijl Schuermans remiseerde tegen Kodentsov. De beslissing viel dus in de laatste ronde, in het onderlinge duel. Remise was genoeg voor beiden om zeker te zijn van de eerste plaats en zo geschiedde ook.

De derde hond…

Top-3Zoals zo dikwijls gebeurt in een laatste ronde van een zwitsers tornooi kwam er nog aan derde hond aandraven. Victor-Angel Bolzoni (hier op een archieffoto) was op de achtergrond geraakt na een nederlaag tegen Kodentsov, maar won al zijn overige partijen, ook de laatste tegen Benjamin Tonoli.

De scheidingspunten moesten dus voor de beslissing zorgen en daar had Schuermans een halfje meer dan Vanderstricht en 2.5 dan Bolzoni. Net achter deze drie eindigden 3 spelers met 5.5/7: Kodentsov, de van vorm blakende Van Mechelen en jeugdspeler Tanguy Ringoir, die zich goed herstelde van zijn verliespartij tegen Schuermans.

De overwinning mag gerust een verrassing genoemd worden. Schuermans was pas terug van een tornooi in Frankrijk en verklaarde in ronde 4 al vrij vermoeid te zijn, maar blijkbaar speelde hem dat geen parten. Wij danken Gunther Van den Bossche, Jef Verellen en Olivier Flamée voor de foto’s.

Sfeer

Achtergaele-Saligo

Vds-Nieto

Zaal

JVM

Speelzaal

  1. Schaakpraat
    Schaakpraat15-08-2007

    Leuke foto’s

    Deze blog ziet er trouwens als geheel heel mooi uit.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.