KGSRL wint het Colle-ploegentornooi

KGSRLDe Gentse topploeg met Vanderstricht, Goormachtigh, Schalckx en Vanheirzeele was veel te sterk voor de tegenstand. Ze eindigden 4.5 punten voor op de verrassend sterke jeugdploeg “Snowballer return”. Het ploegentornooi in Colle was in zijn geheel een succes met maar liefst 104 deelnemers…

Gent blijft 25 ploegen voor!

Speelzaal

Het was de 15de editie van het Colle-tornooi in Gent. 26 ploegen van 4 personen kwamen af op deze organisatie van Jean Jaures Gent en de Liga Oost-Vlaanderen. De favoriet was zonder twijfel KGSRL1 met een gemiddelde rating van 2304. De concurrentie leek te gaan komen van de ploeg uit Wetteren, waarin vooral Bart Michiels de punten moest binnenhalen. KGSRL 2 en Aalter hadden ook geen slechte ploegen met gemiddelde van 2020 en 1995.

De elogemiddeldes weerspiegelden de strijd voor de eerste plaats. Gent speelde iedereen plat. Enkel Wetteren slaagde erin meer dan 1 punt af te nemen van Vanderstricht en consoorten (2.5-1.5 werd het in die match). De Gentenaars scoorden 24/28 en eindigden ruim voor de tweede in de stand, goed voor een eerste prijs van 250 euro. Het is het tweede jaar op rij dat Gent de beker pakt.

Verrassende jeugdploeg pakt de zilveren plak

Snowballers ReturnDie tweede hebben we nog niet vernoemd en kan dan ook een kleine verrassing genoemd worden. De Snowballers return (elo 1890) bestond uit jeugdspelers Roel Hamblok, Arno Bomans, Jonas Van Cappellen en Dieter De Ridder. De gekke naam kent zijn roots in Hengelo, waar Arne Vandervurst (een andere jeugdspeler) een bepaald woord niet kende, waarop hij dat compenseerde door het woord “Snowballer” op het viertal af te vuren. Dezen gebruikten dat woord gisteren voor hun teamnaam en kwamen erachter dat het eigenlijk XTC-verslaafde betekent. De jeugd van tegenwoordig toch. In onze jonge tijd, lang lang geleden, kozen wij nog ludieke namen als “En op de vierde plaats” (Dan moest de speaker “En op de eerste plaats ‘En op de vierde plaats'” afroepen) of Babyboogybuddybobbybumperband (dat probeerde de speaker zelfs niet).

Genoeg over de naam, want achter het bord was de jeugdploeg in uitstekende vorm. Ze eindigden verrassend op de tweede plaats met 19.5/28, anderhalf punt meer dan Aalter en Wetteren die met 18 punten gedeeld derde werden.

De reeksen werden gewonnen door Zottegem 2, de Young Masters en KGSRL 5. Wij danken Luc Oosterlinck en de Genste schaakkring voor de informatie. Wil u nog meer weten, neem dan een kijkje op de vernieuwde Jean-Jaures website.

winnaars

De winnaars met Geert Vanderstricht (2417), Johan Goormachtigh (2277), Johnny Schalckx (2277) en Daniel Vanheirzeele (2246)

Wetteren

Hans Temmerman van Zottegem

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.