Anand houdt Kramnik af

AnandOpnieuw Anand in onze titel: de leider hield een van zijn voornaamste concurrenten op remise en lijkt nu wel écht op weg naar de wereldtitel en de match tegen… Vladimir Kramnik. Aronian won de enige beslissende partij van de dag tegen Alexander Grischuk die als enige al 4 rondes na elkaar remiseloos is…

Anand stevent op wereldtitel af… of toch niet?

Kramnik-AnandVishy Anand heeft gisteren een heel erg belangrijke klip overwonnen. Hij speelde remise tegen Vladimir Kramnik en blijft zijn riante voorsprong behouden. We gaan even subjectief zijn, maar ons respect voor Anand was groot toen hij met zwart uitpakte met een vlijmscherp systeem (het systeem dat hem al succes tegen Aronian had gebracht) en niet koos voor een droge remisevariant. Anand offerde zelfs kwaliteit, maar dat behoorde blijkbaar nog tot zijn voorbereiding. Hij kreeg enkele pionnen erbij en leek in een erg woelige stelling zeker niet minder te staan. Kramnik besloot dan maar eeuwig schaak te geven.

Anand blijft dankzij de remise van Gelfand een punt voorsprong hebben. Met Morozevich, Svidler, Leko en Grischuk is zijn parcours nog niet afgelopen, maar wel uitermate gunstig. Desalniettemin kan het nog steeds mislopen natuurlijk. Het ironische van de zaak is dat als Anand dit WK wint hij een match moet spelen tegen Kramnik. Als hij die zou winnen, speelt hij tegen de winnaar van de match Topalov-wereldbekerwinnaar. Pas dàn zal hij zich écht wereldkampioen kunnen noemen. Fide doet ons een beetje denken aan onze eigen voetbalbond.

Aronian terug op 0

AronianAronian werd vooraf getipt als een van de outsiders, maar kan door ziekte en wat vormlast niet echt bevestigen. Gisteren won hij van Grischuk met een mooie “eindspelaanval”. Grischuk noemde het zelfs “Briljant van Aronian”. De Armeen heeft nu 5/10 en is af van die vervelende -1. Grischuk heeft een turbulent tornooi met praktisch geen rustige remises (behalve in de beginfase). Meer zelfs, van zijn laatste 4 rondes speelde hij geen enkele remise.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.