Jason Vandenberghe in “prijsbeesten”

Jason VDBFocusTV maakte een reportage over een van onze sterkste jeugdspelers, Jason Vandenberghe. Het filmpje gaat over zijn ambities en zijn dagelijkse bezigheden in zijn schaakleven. Wist u bijvoorbeeld dat hij soms traint met stukken van Dragon Z? Dankzij een lezer kunnen wij het hier online plaatsen. In Hoogeveen blijft Andriasian verliezen en heeft Ponomariov zich naast Mamedyarov gehesen. In de open groep doet Winants het uitstekend…

Jason Vandenberghe op Focus TV

“Prijsbeesten” zoomt in op mensen uit de regio West-Vlaanderen die het erg goed doen in hun discipline. Gisteren was Jason Vandenberghe aan de beurt, de jonge schaker uit Oostende/Bredene, die dit jaar enkele prima resultaten behaalde. Wij danken Thijs Vermeir om het mogelijk te maken dit te tonen. Opgelet: het geluid en het beeld staan helaas niet goed op elkaar afgestemd, maar het is nog steeds te volgen.

Pono en Mamedyarov gaan voor de glazen trofee

In Hoogeveen beleeft Andriasian een ware nachtmerrie. In ronde 4 verloor hij voor de vierde keer en daarmee blijft hij puntenloos laatste staan. Zijn kwelduivel was Ruslan Ponomariov, die dankzij de overwinning aan de leiding komt. Van Wely en Mamedyarov speelden immers remise.

In de open groep zijn er 3 leiders: L’Ami, Postny en onze landgenoot Luc Winants. Hij won van GM Dimitri Reinderman en presteert met 5.5/7 uitstekend. Zijn tpr van 2675 is veelzeggend en het feit dat hij nog kan meedingen naar de titel is al prachtig op zich. Meer info op de officiĆ«le site.

  1. Adrian
    Adrian21-10-2007

    Haha, misschien grappig om te weten, maar ik ben beginnen schaken door de aankoop vandiezelfde DBZ schaakset.
    Leuk om te weten dat er nog mensen zijn die daar door beinvloed zijn :p

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.