5 Belgen verdedigen eer in Europees Kampioenschap

ChuckyVandaag begint in Kreta het Europees landenkampioenschap. Naast kleppers als Armenië, Rusland en Oekraïne heeft ook belgië een afvaardiging. Winants, Polaczek, Dutreeuw, Laurent en Gulbas zijn de 5 Belgen die onze eer gaan verdedigen. Uiteraard zullen zijn eerder achteraan dan vooraan spelen, maar toch gaan we onze Belgen volgen in Kreta. In de tweekamp tussen Ivanchuk en Leko blijft Chucky momenteel zijn vorm demonstreren. Hij won maar 1 keer, maar domineerde Leko volledig…

Armenië en Rusland grote favorieten in Kreta

Vergelijk het Europees Kampioenschap in Kreta met het Europees Kampioenschap voetbal en u weet wat u kan verwachten: 40 landen sturen een delegatie met enkele van hun beste spelers die het tegen elkaar opnemen. Zoals gewoonlijk zijn Rusland en Armenië topfavoriet. Rusland speelt met Moro (2755), Svidler (2734), Alekseev (2716), Grischuk (2715) en Jakovenko (2710) en is daarmee veruit de sterkste ploeg als je naar de ratings kijkt.

SpeelzaalZe mogen concurrentie verwachten van Armenië (Aronian, Akopian, Sargissian en co wonnen de olympiade en zijn een hecht en uitstekend team) en eventueel ook de volgende prima ploegen: Oekraïne (Ivanchuk, Karjakin en “onze” Miroshnichenko), Azerbeidjan (Mamedyarov, Radjabov, Gashimov, …), Frankrijk, Israël (zonder Gelfand) en Bulgarije (met Topalov en Cheparinov).

België speelt dus met de 5 reedsgenoemde spelers en zal niet al te veel ambities hebben. Toch zijn ze ook zeker niet de slechtste ploeg en hopelijk kunnen ze proberen de middenmoot te halen.

Ivanchuk domineert match met Leko

Chucky zal dus ook in Kreta te bewonderen zijn, maar voorlopig is hij in Oekraïne een rapidkamp aan het spelen tegen Peter Leko. De Chuck blijft in vorm, want ook deze kamp is volledig voor hem. Hij won al 1 keer, maar ook in de 3 andere partijen was hij het die de lakens uitdeelde. 2.5-1.5 is de voorlopige tussenstand.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.