Hendrik Decrop start met een fantastische 3/3!

Hendrik Decrop

Na 3 rondes staat een Belg helemaal bovenaan de stand. Hendrik Decrop maakt indruk en heeft na 3 rondes nog steeds het maximum. Ook de andere belgen doen het overigens niet slecht. Een kersvers verslag van ronde 3 én de afgelopen dagen met veel foto’s én geanalyseerd partijmateriaal…

Update: Dag 3: Hendrik Decrop maakt indruk

NathanDe eerste die vandaag gedaan had was Nathan, Ruben had in de analyse vooraf enkele interessante ideeën gegeven en die had Nathan goed begrepen. Een gemakkelijk punt! 2 op 3, onze kleinsten zijn hier geen meelopers.

De verrassing van de dag kwam van Hendrik die opnieuw zijn partij won. De tegenstand was dit keer groter maar niet groot genoeg om echt gevaarlijk te zijn. Eenmaal de opening voorbij kreeg hij snel het initiatief in handen en zette dit mooi om in materiaalwinst. De fantastische 3 op 3 is zeker geen toeval want wat Hendrik hier van niveau demonstreert is echt heel goed. Morgen op de topborden van zijn reeks, we zijn benieuwd!

Stief krijgt voorlopig de zwaarste tegenstand voorgeschoteld, vandaag een 2426. Bij de voorbereiding hadden we gemerkt dat die erg scherp speelt en zo’n variant kwam ook op het bord. Stief deed het lange tijd goed (volgens de computer) maar miste in de kritieke stelling de juiste zet. Daarna werd hij kansloos ingeblikt, tegen een speler van dat kaliber is één foutje dikwijls genoeg.

Nils had als volgende gedaan, met zijn winst was hij niet zo tevreden hoewel uit de analyse bleek dat hij alles prima had opgebouwd en afgewerkt. Misschien was de tegenstand wat ondermaats? Toch moet deze overwinning goed zijn voor het zelfvertrouwen.

Michelle GijsenMichelle keek nogal sip na de partij. Ze had een goede stelling opgebouwd maar had die niet kunnen omzetten in winst. Uiteindelijk ging de partij zelfs verloren, jammer. Pieter was ook niet tevreden, hij had op een domme manier een pion weggeblunderd en had daarna wat te slap gespeeld om de partij nog te redden, wat zeker nog mogelijk was geweest. Toch is zijn niveau in elke partij vrij hoog, nog ietsje nauwkeuriger rekenen en de punten zullen wel volgen.

Ook Hanne moest tegen een sterke speelster (2230). Deze partij was waarschijnlijk de interessanste van de dag bij de belgen. Er zaten heel wat boeiende strategische momenten in waarbij aan beide kanten duidelijke fouten werden gemaakt. Hanne verloor de partij maar bij de analyse achteraf zal ze heel wat bijgeleerd hebben.

Waar de meesten een voordeeltje proberen te zoeken om dat om te zetten in winst, dan heeft Robin daar een andere mening over. Na 10 zetten -1, na 15 zetten -1,5 na 20 jawel… -2. Waar speelde Robin dan op? U raadt het al, zet 29 en in een stelling waarin hij -4 stond ging z’n tegenstander door z’n vlag! Alle manieren zijn natuurlijk goed en als dit tegen een 2280 is smaakt het alleen maar beter 🙂

Jason speelde opnieuw prima en solide, die Najdorf begint hij echt wel goed te beheersen. Zijn tegenstander probeerde een typische aanval maar die werd eenvoudig afgeblokt en toen z’n tegenstander de remise uit de weg ging met een risicovolle zet was het punt 10 zetten later binnen.

We halen opnieuw onze vaste score van 5/9, dit keer zonder remises. Het weer en het niveau is goed, we zijn hoopvol voor de volgende ronden!

Dag 0: Pieter Reyniers vergeet paspoort

Om 18u.35 vertrekt het vliegtuig in Zaventem. Bye bye België, benieuwd hoe het land er uit ziet wanneer we over 14 dagen terug komen.

Een akkefietje bij de check-in: Pieter Reyniers heeft geen identiteitskaart bij maar een vervangend document en mag daar het vliegtuig niet mee op. Hoe het kan weten we niet, maar pa Reyniers is in 20 minuten heen en terug naar Mechelen gereden om Pieters reispasport te halen. We hopen dat hij zijn rijbewijs net zal terug hebben wanneer we terugkomen, dan kan hij Pieter ophalen.

check-inHet vliegtuig dan. Voor sommigen hun vliegdoop en niet meteen de prettigste ervaring. Het was heel warm in het vliegtuig en we hadden onderweg veel last van turbulenties (met een klein luchtzakje waar het vliegtuig even in vrije val gaat). Resultaat: Hendrik Decrop vond het eten best wel lekker op het vliegtuig maar moest iets vroeger lossen dan voorzien en Frederic was even niet meer van deze wereld tijdens het dalen net voor de landing.

Dan met de bus naar het hotel, een goed uurtje rijden. Ondertussen was het al bijna 1 uur plaatselijke tijd. Gelukkig hebben de Turken wel een stevige reputatie qua toernooi-organisaties en konden we snel inchecken en ons bed in.

We bleken niet meer binnen te kunnen in ons viersterren-hotel daarom hadden ze ons maar verplaatst naar eentje met een ster meer. Alinda Beach Hotel (vijf Turkse sterren, toch een verschil met de Europese standaard) is dik in orde: veel ruimte in de kamers, mooi balkon, nette badkamers, TV. Er is een zwembad binnen in het hotel, een groter exemplaar buiten en iets verder de zee. De aangename temperatuur van meer dan 20 graden maakt dat we voorlopig nog niet naar België terug verlangen.

Water gratis voor RobinEen eerste schoonheidsfoutje van de organisatoren: we moesten nogal lang aanschuiven voordat we de toernooizaal binnen konden. Voor de rest is het wel een mooi gebouwtje: grote speelzalen – moet wel voor 1450 spelers – een mooi rood tapijtje, water voor alle spelers, kortom een ideale plek om te schaken. Niet voor de toeschouwers, want daar is bijna geen ruimte voor. De coaches hebben zich dan maar in de lobby van het hotel geïnstalleerd, daar hebben we internet en kunnen we jullie ook gemakkelijker op de hoogte houden.

Na 2 rondes: Twee keer meer dan de helft!

Hendrik en Nathan hadden, hoe kan het ook anders, als eersten gedaan. Een glunderende Hendrik want hij kon weer vlot zijn punt binnenhalen, 2/2 met goed spel, dit belooft! Bij Nathan liep het minder goed af , hij haalde niet zijn normale niveau en werd eenvoudig weggetikt, spijtig.

SpeelzaalRobin dacht dat zijn tegenstander een grapje uithaalde door op de eerste zet a3 te spelen, toen hij na zijn antwoord lang begon na te denken bleek dit niet het geval te zijn. Wat volgde ging van kwaad naar erger, en Robin had dan ook snel gedaan. (Wij als coaches konden het humoristische gehalte van de zetten van wit wel apprecieren).

De tegenstander van Stief speelde de opening nogal flauw en met een prima antwoord kon hij snel het initiatief naar zich toe trekken om het niet meer af te geven. Een vlotte overwinning. Ook zus Michelle kon zich van de nul ontdoen door een remise te spelen. Geen al te boeiende italiaanse partij waarin alle stukken werden geruild zonder de remisemarge te overschrijden.

HanneOnze andere vrouwelijke vertegenwoordigster, Hanne, demonstreerde vandaag haar goede niveau. Een beetje zoeken in de opening, eerst verdedigen om dan tegenspel zoeken en in tijdnood het initiatief overnemen om vervolgens knap te winnen in het eindspel.

Nils was niet te tevreden, hij had zijn sterke tegenstander naar de keel gegrepen en vlug een pionnetje kunnen winnen. Daarna was hij jammergenoeg beginnen knoeien en zo ging de partij ook nog verloren. Dit moet morgen beter! Ook Jason zat er wat beteuterd bij te kijken, de theorie (voor de ingewijden, de legendarische blaadjes van Tom) ging erg vlotjes maar het initiatief na het pionoffer was te zwak om zijn tegenstander te verontrusten. Een spijtige nederlaag.

Waar Pieter zoveel kent van de e5-najdorf, daar kent hij zo weinig van de e6-najdorf. Een beetje vreemd, hopelijk gaat deze partij daar wat aan veranderen. Hij mocht blij zijn dat zijn tegenstander niet meer wou dan remise.

De sfeer bij de belgen is hier overigens bijzonder goed! We geven nog mee dat de kleine Hendrik niet alleen 2/2 heeft, maar er s’avonds nog in slaagde iedereen af te troeven in het pokeren! (zie ook de foto’s, let op de triest kijkende Robin zonder chips).

Hendrik

Hendrik Decrop: Chipleader

Jason Vandenberghe

Jason Vandenberghe

Michelle Gijsen

Michelle Gijsen

Nathan Guldentops

Nathan Guldentops

Fortis

De directeur van de plaatselijke Fortis was afwezig

hotel?

Niet ons hotel, wel het postgebouw van Gent

Speelzaal

Speelzaal 2

Speelzaal 3

Speelzaal 3

 1. wim
  wim21-11-2007

  Foto’s van kinderen die pokeren. Als je de politie graag op schaaktornooien ziet moet je die maar publiceren. Volgens mij is dit gewoon verboden, zelfs voor volwassenen. Of niet?

 2. Adrian
  Adrian21-11-2007

  Mooie resultaten! Ik wens iedereen veel succes toe en hoop van harte dat ze grote potten zullen breken!

 3. Stompie
  Stompie21-11-2007

  Hendrik heeft ondertussen 3/3! Vanmiddag zit hij op bord 2 en is daardoor live te volgen op de site van het toernooi: http://wycc2007.tsf.org.tr/

  Gisteren trouwens de derde opeenvolgende dag met 5/9 voor de Belgen.

 4. de teller
  de teller21-11-2007

  En ik tel al 5 Belgen met meer als de helft! Houden zo!

 5. Tim
  Tim21-11-2007

  Poker is niet verboden als je niet voor geld speelt. Waarom zou men anders koffers pokerchips verkopen? 🙂

 6. Thibaut M
  Thibaut M21-11-2007

  Het postgebouw van Gent staat er nu niet meer!
  Er zal in ieder geval al iets verandert zijn bij jullie terugkeer naar België.

 7. Theo
  Theo21-11-2007

  Goede resultaten van de Belgische jeugd! Leuk om te horen :))
  Doe zo verder!!! :)))

  ps: Wim, poker spelen is niet illegaal! Wel als men voor geld speelt.

  Leuk verslag, Frederic! Bedankt!
  En hou ons op de hoogte! 😉

 8. Stijn D
  Stijn D21-11-2007

  Proficiat aan onze Belgische jeugd!

  Mooi verslag trouwens van Frederic, dat mag ook eens gezegd worden.

  Doe zo verder!

 9. Wim
  Wim22-11-2007

  Hendrik haalde een remise op bord 2 in ronde 4

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.