Ringoir klopt Gulbas en leidt

RingoirTanguy Ringoir heeft voor de verrassing gezorgd in ronde 4 van het normentornooi in Luik. Hij klopte met wit Cemil Gulbas en komt daarmee aan de leiding met 3/4. Ook Krzysztof Pytel heeft 3, maar hij speelde een match meer. In de andere partijen werd Soors verslagen door Cristina Foisor en slikte de jonge Godart zijn 4de nederlaag op 4…

Gulbas ziet kansen op derde norm slinken, Ringoir blijft in de running

Cemil Gulbas was op schema om zijn derde IM-norm te scoren. De doelstelling is 6.5/9 en met 2/3 was dat nog steeds perfect mogelijk. Tanguy Ringoir zat in hetzelfde schuitje waardoor beide heren zich eigenlijk geen verlies konden permitteren. Ringoir domineerde een Siciliaanse stelling en begon traag maar zeker een voordeeltje uit te bouwen. Eerst verlamde hij de zwarte koningsvleugel om daarna centraal controle te nemen over de open d-lijn. Die controle werd enkel ongedaan gemaakt met pionverlies en dat bleek genoeg voor Ringoir om de stelling koeltjes af te werken.

HautotIntussen stapte Stéphane Hautot af van zijn remisereeks door vlot te winnen van Francois Godart. De jonge Fransman/Belg heeft nog steeds geen halfje kunnen rapen en werd gisteren opnieuw gedomineerd door zijn tegenstander. Hautot volgde een logisch plan in een Caro Kann-opening en toen hij een pionnetje won, was de zaak snel beklonken. De derde jongeling van het gezelschap, Stef Soors, deed zijn uiterste best om Cristina Foisor te verslaan. Helaas bleek haar techniek net dat tikkeltje beter.

De uitslagen:

Soors – Foisor C. 0-1
Ringoir – Gulbas 1-0
Pytel – Foisor O. ½-½
Hautot – Godart 1-0
Goossens – Foisor S. ½-½

Een overzicht van alle uitslagen met pgn vind je hier.

Lisa Schut scoort WIM-norm

Nog een kort berichtje uit de Illes Medes Open in Spanje. Daar heeft de 13-jarige Lisa Schut, die in ons land voor Humbeek speelt, een eerste WIM-norm gescoord. Ze eindigde met 5/9 en een tpr van 2364. Bekijk hier de stand en de uitslagen.

  1. Guido
    Guido09-01-2008

    proficiat aan Lisa – unieke prestatie. We zullen nog veel horen van je.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.