Bredene loopt verder uit

BredeneHet Vliegend Peerd Bredene heeft opnieuw een prima zaak gedaan in de nationale interclubs. Het won met 20-12 van Brussels, terwijl Crelel de boot inging tegen Rochade Eupen. Bredene heeft daarmee stilaan een stevige voorsprong uitgebouwd op Charleroi, Eynatten en Eupen. Crelel zakt naar de 5de plaats…

Bredene verliest geen enkele partij tegen Brussels

De strijd om de titel lijkt stilaan in een beslissende plooi te vallen. De favorieten uit Bredene wonnen immers overtuigend van Brussels terwijl de concurrenten het moeilijker hadden. De Westvlamingen wonnen met 6 GM’s, Hovhanisian en Ringoir 4 van de 8 partijen en de rest hield het op remise.

Enkel Crec Charleroi won vlotjes van Gent en blijft enigszins in het spoor van Bredene. Toch staan ze al 6 punten achter in het klassement. Gezien het driepuntensysteem is dat niet onoverbrugbaar, maar het zal moeilijk worden.

GeirnaertEupen won het subtopduel van Crelel met 17-15 cijfers en klimt naar de derde plaats, een plaats die ze delen met Eynatten. Net achter hen vinden we Crelel terug, maar ook het prima spelende Brugge. Zij hielden Eynatten 2 op een gelijkspel na overwinningen van Tom Piceu en Steven Geirnaert. Vooral de partij van die laatste (tegen Fabrice Wantiez) is zeker de moeite om eens na te spelen.

 1. scheven
  scheven21-01-2008

  het einde van mijn partij klopt niet, het moet zijn 42 Tbxf6 Te2+ 43 Kg3 Le6 (b2 kan niet genomen worden vanwege T3f5 mat) 44 Tf2 1-0
  Ik heb de pion op b2 dus niet weggegeven op het einde zoals de site aangeeft.

 2. Paradijsvogel
  Paradijsvogel21-01-2008

  Leuke tactische partij Steven, zo zien we ze graag ! 😉

 3. KAra
  KAra22-01-2008

  Ik vond zijn vroegere swindelstijl anders wel leuker, waar gaan we naartoe als Steven normale partijen begint te spelen en ze nog wint ook!?

 4. Fideel
  Fideel22-01-2008

  De opstelling van Herve 1 in 2B was behoorlijk vreemd. Plots geen geld meer of hebben ze daar allemaal dezelfde ziekte opgelopen?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.