Cappelle in de ban van Sarah Hoolt

HooltNeen, het gaat niet om de zoveelste reportage over zogenaamde schaakbabes, maar wel over een jong Duits meisje dat tot ieders grote verbazing aan de leiding staat na 4 rondes Cappelle La Grande. Hoolt maakte onderweg komaf met GM Anthony Kosten en hield ook GM Chernysov op remise. Voorts brengen we onbekende bekende schakers…

Sarah Hoolt leidt in Cappelle

Bij het zien van de naam “Sarah Hoolt” rinkelde er geen enkel – zelfs maar klein – belletje, maar dankzij de eerste 4 rondes in Cappelle is daar nu verandering in gekomen. Vandaag was het immers “Super monday” met maar liefst 2 speelrondes. Een loodzware opdracht waar vele spelers het moeilijk mee hebben. Het niveau in de 2de dagpartij daalt meestal gevoelig, maar niet bij iedereen. Sarah Hoolt is een Duitse met een  naar Cappelle-normen bescheiden rating van 2220. Meestal is zulke rating goed om binnen de top-200 te blijven hangen, maar voor deze Duitse blijkbaar niet. In ronde 3 rekende ze af met GM Anthony Kosten, waardoor ze als een van de weinigen met 3/3 de vierde ronde inging.

HooltIn die vierde ronde zat Hoolt plots op het eerste bord, met wit tegen een nieuwe GM, Konstantin Chernysov (2543). Het werd een marathonpartij, waarin De Duitse het op remise wist te houden. Veel spelers in Cappelle hebben trouwens last van de vrij lage temperatuur in de speelzaal. Hoolt heeft daarvoor letterlijk een deken mee (foto). Hoolt is niet de enige verrassing van de dag, want ook GM Thomas Luther doet het uitstekend. Hij won in ronde 3 van favoriet Miroshnichenko en hield in ronde 4 Gashimov op remise. Er zijn 7 leiders: Hoolt, Luther, Deviatkin, Kanep, Khazkaleyev, Kryvoruchko en Chernysov met 3.5/4.

Vandaag hebben we uit de enkele honderden spelers 3 wereldberoemde schakers gekozen:

Kasparov

Dit is Kasparov, maar dan Sergey Kasparov, een GM van om en bij de 2530 elo.

Petrosian

Dit is een van de voorgangers van Kasparov: Tigran Petrosian. De naamgenoot van de oude topspeler heeft 2606 en is een van de favorieten in Cappelle.

Mamedyarova

Dit meisje is niet wereldberoemd, maar ze heeft wel een erg bekende broer. Turkan Mamedyarova is de zus van Shakriyar en heeft een elo van 2315.

  1. volgjeneus
    volgjeneus19-02-2008

    Hmm, bij mij is Sarah Hoolt de enige van het groepje leiders die wél een belletje doet rinkelen 😀

  2. Schaakpraat
    Schaakpraat19-02-2008

    Sarah Hoolt deed vorig jaar mee bij de Young Masters in Hengelo. In 2005 deed ze daar nog mee in de A-groep.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.