Kryvoruchko haalt Chernysov bij

KryvoruchkoHet blijft razendspannend in Cappelle. Leider Chernysov speelde een salonremise, waardoor Kryvoruchko hem dankzij een zege tegen Timoshenko kon bijbenen. Beiden leiden nu met 6/7 en worden achtervolgd door een groep met alle topfavorieten. De Belgenstunt van de dag kwam van Jelle Sarrau, die IM Zawadski klopte…

Kryvoruchko wint Oekraïnse duel

De ogen van de 7de ronde waren gericht op het topduel tussen leider Chernysov en favoriet Gashimov. Helaas kwam er niet veel in huis van het duel, want al na een half uurtje spelen tekenden beide heren de papiertjes. Chernysov had nood aan wat rust en Gashimov was tevreden met een zwarte remise.

Kryvoruchko-TimoshenkoVan deze puntendeling konden heel wat achtervolgers proberen gebruik te maken. Miroshnichenko bijvoorbeeld klopte Abbasov om te naderen tot op een half punt en ook Fedorchuk kon winnen, tegen Ulibin. Maar dé winnaar van de dag was de jonge Oekraïner Yuriy Kryvoruchko. De redelijk onbekende grootmeester speelt totnogtoe een uitstekend tornooi en won vandaag met wit van zijn landgenoot Timoshenko na een boeiende Spaanse strijd.

Hierdoor zijn er opnieuw twee leiders: Chenrysov en Kryvoruchko met 6/7. Een hele pak spelers volgen op een half punt en daar zien we alle favorieten: Fedorchuk, Moiseenko, Gashimov, Miro, Fedorchuk enzovoort.

De uitslagen van de eerste 5 borden:

1 2543 GMI CHERNYSHOV Konstantin 5,5 2665 GMI GASHIMOV Vugar 5 1/2
2 2597 GMI KRYVORUCHKO Yuriy 5 2560 GMI TIMOSHENKO Georgy 5 1-0
3 2576 GMI ARUTINIAN David 5 2543 MI DEVIATKIN Andrei 5 1/2
4 2652 GMI FEDORCHUK Sergey 4,5 2518 GMI ULIBIN Mikhail 4,5 1-0
5 2647 GMI MIROSHNICHENKO Evgenij 4,5 2519 GMI ABBASOV Farid 4,5 1-0

Sarrau klopt IM Zawadzski

SpaensIn ons hoofdstukje “de Belg van dag” is het vandaag helaas niet de beurt aan Kjell Spaens. Zijn droomreeks werd vrij abrupt beëindigd door GM Sulskis, die er geen gras over liet groeien. De arme Kjell probeerde zich nog te verbergen in zijn T-shirt, maar het mocht niet baten: deze GM was duidelijk een maatje te sterk.

De Belg die we vandaag gevolgd hebben, is Jelle Sarrau (2189). Hij speelde totnogtoe een eerder wisselvallig tornooi met een prima remise tegen de Spaanse FM Recuero Guerra (2424) maar ook remises tegen Maupoint (2020) en Henrichsen (1990). Vandaag werd echter zijn dag. IM Zawadski (2436) werd in een Siciliaans vrij stevig van het bord gezet (Sarrau had zwart). Toen een pion gewonnen werd, volgde iets later ook de partij. Een uitstekende partij van Sarrau en de Belgische stunt van de dag.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.