4 spelers plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap

Yge Visser, foto Chessvista.comHet is even windstil bij de Belgische en internationale schaaktop en daarom kijken we even kort naar onze noorderburen. Daar hebben 4 spelers zich via een knockout-tornooi geplaatst voor de grote finale die begin april gehouden wordt…

Nederlanders kunnen zich plaatsen via knockout-systeem

In BelgiĆ« is het ieder jaar harken om de sterkste spelers mee te laten doen in het gesloten Belgisch Kampioenschap. In Nederland loopt dat ietwat anders, meer zelfs, daar moeten enkele sterke IM’s (en zelfs 1 GM) zich plaatsen voor het nationale kampioenschap. Toppers als Tiviakov, Sokolov, Stellwagen, Nijboer, L’Ami en Van den Doel waren al zeker van een plaatsje voor de grote finale.

speelzaalDie finale biedt plaats aan 12 spelers. Dat wil dus zeggen dat er nog enkele namen bij kunnen komen. 4 andere spelers hebben zich vandaag geplaatst voor dat kampioenschap. Na een knockout-tornooi bleven IM Jan-Willem De Jong (2445), GM Yge Visser (2470, de man met de zonnebril), IM Ruud Janssen (2513) en IM Manuel Bosboom (2434) over. Ze klopten respectievelijk IM Robin Swinkels (2445), IM Merijn Van Delft (2413), IM Herman Grooten (2350) en IM Jeroen Bosch (2435). Niet slecht voor een kwalificatieronde.

Foto’s en uitleg komen van Frits Agterdenbos van Chessvista.com. Daar vind je ook nog meer foto’s van alle spelers.

Karlsson leidt in Malaga

In Malaga is intussen een groot open tornooi bezig met enkele grootmeesters, zoals daar zijn Karlsson en Carlsson, Rivas, Mirzoev en enkele anderen. Lars Karlsson is momenteel samen met 4 andere spelers leider met 4.5/5. Er doet ook 1 Belg mee, Daniƫl Van Heirzeele. Hij heeft de helft van de punten.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.