Roel Hamblok wint in vreemd VK Jeugd

De SchampheleireRoel Hamblok heeft zijn pole-positie in het Vlaams Kampioenschap kunnen behouden. Hij won het kampioenschap met een knappe 5.5/6. De verrassende tweede was Willem Gijsbers. Jonas Van Cappellen won bij de -18, Glen De Schampeleire verraste de tegenstand bij de -16…

Willem Gijsbers is de verrassende nummer 2

Het nieuws van het Vlaams jeugdkampioenschap komt eigenlijk niet van de kampioenen, maar van de net-niet kampioenen. Bij de -20 was Roel Hamblok de grote favoriet na zijn 4/4 van vorige week en hij hield dat vol op de laatste speeldag. Zijn winst in de 5de ronde tegen Adrian Roos beklonk de zaak eigenlijk voorgoed, want in de laatste ronde kwam hij een erg verrassende opponent tegen: Willem Gijsbers van NLS Lommel. Die had in ronde 5 verrassend Arno Bomans opzijgezet, weliswaar na een enorme blunder van die laatste, en deed plots mee voor de grote prijzen.

Jonas Van CappellenMaar Willem vond het dan wel welletjes en was tevreden met de voor hem erg verrassende 2de plek. Remise was dan ook voor beiden een prima zaak: Roel nam de titel, Willem de vice-titel. Bij de -18 ging de titel ook naar de jongen die het eerste weekend was doorgekomen met de beste papieren. Jonas Van Cappellen verdedigde zijn 3.5/4 prima en eindigde met 5/6 gedeelde tweede bij de -20 en werd ook de laureaat bij de -18. In de laatste ronde versloeg hij een andere verrassing, Sander Rogiers. Voor zowel Roel als Jonas is het hun eerste Vlaamse titel.

Net achter hen vinden we ook de meisjeskampioene en dat is dit jaar de favoriete Hanne Goossens geworden.

De Schampheleire verrast Soors en Schaeken

Bij de -16 was het veel spannender als verwacht. Stef Soors liet vorige week al een steekje vallen tegen Yordi Schaeken, waardoor die laatste samen met Glen Deschampheleire het topduel van de 5de speeldag uitvocht. De Schampheleire stond een half punt achter Schaeken en moest winnen. De Zottegemnaar deed dat ook en consolideerde in de laatste ronde zijn titel met een remise.

Favoriet Stef Soors kwam de laatste dag niet verder dan 2 remises, terwijl Schaeken tot overmaat van ramp ook nog eens de laatste ronde verloor tegen Robin Devogelaere. Die werd met 4.5/5 nog alleen tweede achter Deschampheleire.

Jason VdbBij de -14 won een van de favorieten de titel: Jason Vandenberghe bleef Dorian Van Den Heede en Thomas Desmyter voor. De -12 was een nek-aan-nekrace tussen Maarten De Vleesschauwer, Hans Vandersmissen en Lisa Lagaert. Vandersmissen leidde met 5/5, maar bezweek in de onderlinge match en in de testmatchen. Lagaert en De Vleesschauwer eindigden samen op kop met 5/6. Lagaert won wel op scheidingspunten. De -10 ging naar een Limburger, Ben Tuerlinckx. Hij won met een half punt voorsprong op Lowie Tomme.

Alle uitslagen vind je hier.
Ons fotoalbum kan je hier bekijken.

 1. Yen
  Yen03-03-2008

  Een dikke proficiat aan alle kampioenen ! (en natuurlijk ook aan de andere jeugdspelers, jullie zijn Vlaanderen echt op de schaakwereldkaart aan het plaatsen)

 2. Edgard
  Edgard03-03-2008

  Dat Jonas Van Cappellen en Glen De Schampheleire hun eerste Vlaamse titel behalen, is volgens mij geen verrassing. Beide zijn dan ook talentvolle en goed opgeleide spelers.
  Samen met andere talentvolle jeugdspelers zullen ze ongetwijfeld de Vlaamse schaakwereld nog vele mooie momenten bezorgen.

 3. Adrian
  Adrian03-03-2008

  Proficiat aan allen!

  Glen DS aan de top!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.